Ολοκληρώθηκε το 1ο σεμινάριο “Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Θεσμοί για το νησιωτικό χώρο του Αιγαίου”

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο του Θεματικού Κύκλου Επιμορφωτικών Προγραμμάτων με θέμα «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Θεσμοί για το νησιωτικό χώρο του Αιγαίου», στο πλαίσιο του έργου «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου – “Πολυνησιωτικότητα”» μέσω της Δράσης 4: «Εκπαίδευση και Υποστήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διδασκαλίας 1-2 στο κτίριο 7ης Μαρτίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με εισηγητή τον κ. Γιάννη Γαλαριώτη, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Οικονομικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι θεματικές που παρουσιάστηκαν και  συζητήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος ήταν οι ακόλουθες:

  • Η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Πολιτική για τη Μετανάστευση: θεσμικές διαστάσεις, υφιστάμενες πρακτικές και προβλήματα
  • Οι μεταναστευτικές ροές στον αιγαιακό χώρο: προβλήματα και προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με μια εποικοδομητική τοποθέτηση για τις μεταναστευτικές ροές στον αιγαιακό χώρο, με βάση την πολυετή εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με τα επιμορφωτικά σεμινάρια και με τα ειδικά θεματικά προγράμματα, αυξάνεται η προστιθέμενη αξία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Τοπική Κοινωνία και ότι αποτελεί ουσιαστικής σημασία η προβολή αυτών των δράσεων στα Τοπικά ΜΜΕ για να ενισχυθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα νησιά. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε από πλευράς Δήμου και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και σύνδεσμος του Δήμου Ρόδου με τα ΑΕΙ, κ. Βασιλική Παπδημητρίου- Ξεπαπαδάκη.

Τα επόμενα σεμινάρια του Θεματικού Κύκλου Επιμορφωτικών Προγραμμάτων με θέμα «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Θεσμοί για το νησιωτικό χώρο του Αιγαίου»,θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • 14 & 15 Φεβρουαρίου 2015
  • 28Φεβρουαρίου  & 1 Μαρτίου 2015
  • 27-28 Μαρτίου 2015

Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο σύνδεσμο:

http://action4learning.aegean.gr/program_details.asp?id=182

Επικοινωνία –Πληροφορίες

Πατρίσια Οίκουτα-Μάζζα, Τοπικός συνεργάτης Δράσης 4, Τηλ: 22410 99060 (10.00 πμ – 14.00 μμ)