Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου ο Δημήτρης Κρητικός – “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας πιστοί σε αξίες”

Ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του ανάμεσα σε φίλους, υποστηρικτές και δημοσιογράφους

Ο Δημήτρης Κρητικός ανακοίνωσε εχθές βράδυ επίσημα την υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου , με την παρουσίαση της διακήρυξης και των θέσεων της παράταξης του “ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ” . 

Στην ανακοίνωση του τόνισε  ότι η παράταξη του απαρτίζεται από ανήσυχους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, μακρυά από κομματικές θέσεις και μηχανισμούς.

Έχοντας συμπορευτές  τους συνεργάτες του, αλλά μελλοντικά και τους συναγωνιστές άλλων παρατάξεων , προτεραιότητα του είναι τα προβλήματα του τόπου μας και η Δευτέρα που θα ξημερώσει μετά την Κυριακή των εκλογών.

Με την ίδια ανησυχία διοίκησε τον δήμο Καμείρου το 2006 και μαθαίνοντας μέσα από τα δύσκολα προβλήματα των χωριών του νησιού, συνεχίζει με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αξίες με εκείνον . Αξίες όπως ακεραιότητα, ανιδιοτέλεια, αξιοκρατία, διαφάνεια, συνεργασία, ισονομία, ήθος,  εθελοντισμό, που όπως αναφέρει πρέπει να έχει ένας τόπος για να πάει μπροστά.

“Πιστοί σε αυτές τις αξίες θέλουμε να τις μεταλαμπαδεύσουμε και στους νεότερους  για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά” αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν έρχονται σαν αντίπαλοι, αλλά ως συνεργάτες κάθε αυτοδιοικητικού.  Κανένα κόμμα και κανένας φορέας δε θα λύσει τα προβλήματα του τόπου μας επισημαίνει και γι αυτό το λόγο η παράταξη του είναι υπερκομματική.

Δημότες και δήμος θα είναι μαζί στη διακυβέρνηση του, όπως γίνεται σε πρότυπους δήμους της χώρας μας  , υπερβαίνοντας τις δυσκολίες που θα βρουν μπροστά τους, οι οποίες όμως όπως τόνισε είναι πολλές , αλλά θα προσπαθήσουν η Ρόδος να γίνει ένας καλύτερος τόπος για όλους. Πρώτα για τους κατοίκους του νησιού και εν συνεχεία για τους επισκέπτες του.

Κοντά στην προσπάθεια του για την διεκδίκηση του δήμου με κοινό όραμα, βρίσκονται αρκετοί συνάδελφοι του ιατροί που τον στηρίζουν όπως όπως ο κ. Δράκου Γιώργος, κ. Κοιλιά Στέλιος, ο κ. Ιωσήφ Δημήτρης, ο κ. Πιπής Γιώργος. Υποστηρικτές και από άλλους κλάδους όπως ο κτηνίατρος κ. Παπαγεωργίου Χάρης, ο εκπαιδευτικός κ. Τσίννας Βλάσης, ο κ. Κολιάδης Θεοδόσης, ο πολιτικός μηχανικός κ. Χριστόπουλος Κώστας, ο πρώην διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Παραλούσης Σταύρος, η πρόεδρος των Πελοποννησίων  κ. Παπαδοπούλου Μαρία, ο αρχιτέκτονας κ. Σάββενας Γιώργος, η οικονομολόγος κ. Ανθούλα Βελλιάδη. Κάποιους απ αυτούς σίγουρα θα τους δούμε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης “ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ” .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Η  ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ”

Μερικές από τις Αξίες που μας διέπουν:

Ακεραιότητα, αξιοκρατία, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια, συνεργασία, ισονομία, ευθύνη, ήθος, εθελοντισμός, εργατικότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, διάλογος.

Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε για αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στη γειτονιά, στην πόλη, στο νησί μας.

Είμαστε άνθρωποι με εμφανές το αποτύπωμα του ήθους, της δουλειάς, της  ακεραιότητάς μας και της δράσης μας στον τόπο.

Μας  ενώνουν πολλά:

Η αγάπη για αυτό που κάνουμε, το πάθος για τη Ρόδο, το κοινό μας όραμα, το ήθος, η εντιμότητα, η εργατικότητα, ο επαγγελματισμός, η υπευθυνότητα.  Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν αναπτύσσουν Αξίες.

Αυτές  τις Αξίες τώρα θέλουμε να  αναδείξουμε και να μεταβιβάσουμε μέσα από την πολιτική μας δράση.

Είμαστε όλοι μαζί πέρα από πολιτικά χρώματα και δίχως προσωπικά οφέλη αλλά με  κοινούς στόχους για το καλό του Νησιού.

Η βελτίωση ποιότητας της ζωής για όλους, είναι αυτό που θέλουμε να υπηρετήσουμε  με σχέδιο και με πάθος.

Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο τις κοινές μας Aξίες, τις ενισχύουμε, τις υποστηρίζουμε και τις διεκδικούμε ως στάση ζωής, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη πορεία μας.

Ευελπιστούμε  να φέρουμε στο τόπο που αγαπάμε, αυτό που του Αξίζει.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

Η αδράνεια σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και η αποσπασματική ή ασθενής αντιμετώπισή τους, επιβάλλουν σήμερα την λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων σε όλους τους τομείς.

Η μόνη διέξοδος για γίνει αυτό, είναι η ανάληψη ευθυνών  στην τοπική αυτοδιοίκηση  από συνειδητοποιημένους και ευαισθητοποιημένους  πολίτες. Πολίτες που έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις ικανότητες, το ήθος και τη θέληση να ανατρέψουν το παρωχημένο πολιτικό μοντέλο.

Η Ρόδος Αξιών ιδρύεται από ανθρώπους που έχουν συναίσθηση των παραπάνω. Αυτοχαρακτηρίζεται ως παράταξη με ιδεολογικό προσανατολισμό τον Κοινωνικό Προοδευτισμό.

Στοχεύει μέσα από τις δράσεις της:

Στην κοινωνική ευημερία και ασφάλεια μέσω της  συνεργασίας των πολιτών. 

Στην αειφόρο ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και στον εκσυγχρονισμό της Ρόδου, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς.  

Σκοπός: η προώθηση 

Αξιών, Ικανοτήτων, Συνεργασιών, Νέων Τεχνολογιών και Ανάπτυξης.

Η Ρόδος Αξιών  θέλει να ενσαρκώσει κι όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία. Γιατί μόνο μέσα από την πλατιά και Αξιοκρατική συμμετοχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας.

Έχουμε τη γνώση, τις ικανότητες, τη θέληση και το σχέδιο για να το πετύχουμε.

Επικεφαλής της Παράταξης

Δημήτρης  Κρητικός

Ιατρός Πνευμονολόγος

Πρώην Δήμαρχος Δ. Καμείρου.