191 οι μετανάστες που έφθασαν εχθές στο Ζέφυρος

Στη διάσωση εκατόν ενενήντα ένα αλλοδαπών προσφύγων, προέβησαν, πρωινές ώρεςχθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη προσαραγμένου σκάφους στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή “ΖΕΦΥΡΟΥ” ν. Ρόδου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος ονόματι “ALHAMDULAH” και με τη συνδρομή της Αστυνομίας Ρόδου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών, καθώς και τη συμμετοχή ιδιωτικών σκαφών, ιδιωτών και ιδιώτη δύτη, περισυνελέγησαν από το ανωτέρω σκάφος, εκατόν ενενήντα ένα (191) αλλοδαποί μετανάστες και μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου Ρόδου.

Το “ALHAMDULAH” ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Ρ. 447 συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα του Νέου Καρνάγιου Ρόδου. Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ανωτέρω αλλοδαποί αφού μεταφέρθηκαν σε λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου με υπηρεσιακό λεωφορείο, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Pin It on Pinterest