11.000 εμβολιασμοί στη Ρόδο – Ελάχιστοι οι “ψεκασμένοι” τελικά

Στους 11.000 ανέρχονται οι εμβολιασμοί στη Ρόδο με τους 3.600 περίπου να έχουν κάνει και της 2 δόσεις του εμβολίου και ο αριθμός μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Παρά όμως τις διάφορες απόψεις που έχουν οι γνώριμοι σχολιαστές του facebook , ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά με βάση τα επίσημα στοιχεία με τους αρνητές να είναι ελάχιστοι και να αναλώνονται σε σχόλια στα social media.

Πάντως μεγαλύτερη αποχή καταγράφεται στους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca , αφού προκλήθηκε αρκετός θόρυβος γύρω απο περιστατικά θρομβώσεων μετά την λήψη του εμβολίου, αν και οι περισσότερες χώρες που είχαν εκφράσει αρχικά ενδοιασμούς πλέον συνεχίζουν κανονικά την χρήση του.

Στη Ρόδο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σοβαρό περιστατικό παρενέργειας στα δυο εμβόλια που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής, με εξαίρεση έναν κάτοικο του νησιού που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport πριν απο 3 εβδομάδες περίπου, με πόνους στην κοιλιακή χώρα και ναυτία, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρός συσχετισμός και γρήγορα ξεπέρασε τα συμπτώματα που ένιωθε.

Βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στο σύνολο του νησιού υπάρχει μέλλον. Υπάρχει βέβαια και η εξαγγελία της κυβέρνησης για να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους του τουρισμού για να ανοίξει η σεζόν με τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα .

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ