10ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας στη Ρόδο

H  Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» διοργανώνει το 10ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας από τις 16 Ιουλίου έως και τις 19 Ιουλίου 2020 στο Θερινό Κινηματοθέατρο «Ρόδον», με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας. 

Φέτος, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα πραγματοποιηθούν διπλές προβολές για την κάθε ταινία, μία αναφερόμενη στα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών και μία αναφερόμενη στη Νόσο Alzheimer. Παρακαλείσθε για την κράτησή σας εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Ώρα προσέλευσης 8.30
Ώρα προβολής 9.00
Τηλ. για κρατήσεις στο 22410 78315 και 22410 39530 ή με email στο 
[email protected]
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με τη στήριξη:
Δημοτικός  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου 
                 
16 και 17 Ιουλίου 
«ΖΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΑΓΑΠΑ ΜΙΑ»

101 λεπτά, 13+
Σενάριο: María Mínguez, Σκηνοθεσία: María Ripoll
Πρωταγωνιστούν: Oscar Martínez, Inma Cuesta, Mafalda Carbonell, Nacho López, Isabel Roquena, Aina Clotet
Μια δραματική ιστορία, με στοιχεία κωμωδίας, για έναν Πανεπιστημιακό καθηγητή μαθηματικών που μαθαίνει ότι πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Μια νόσο σκληρή, που σβήνει απροσδόκητα σημαντικά κομμάτια της ζωής του. Καθώς η κατάσταση του συνταξιούχου καθηγητή επιδεινώνεται, η σχέση του με την παροξυσμική, αλλά με καλές προθέσεις, κόρη του και η συνειδητοποίηση των όσων έρχονται τον στέλνουν σ’ ένα ταξίδι για να βρει μια μεγάλη αγάπη της νιότης του που δεν έχει ποτέ ξεχάσει. Θα μπορέσει να επανασυνδεθεί με τη χαμένη του αγάπη πριν η μνήμη του τον εγκαταλείψει;

18 και 19 Ιουλίου
«55 STEPS»

115 ΛΕΠΤΑ, 13+ 
Σενάριο: Marc Bruce Rosin, Σκηνοθεσία: Bille August
Πρωταγωνιστούν: Helena Bonham Carter, Hilary Swank, Jeffrey Tambor, Johan Heldenbergh
Όταν η Eleanor Riese, που έχει διαγνωσθεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια και ήπια νοητική υστέρηση, ανακαλύπτει ότι η θεραπεία που της χορηγείται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο επιφέρει σοβαρές παρενέργειες για τη σωματική της υγεία, αποφασίζει να προσλάβει τη δικηγόρο Collete Hughes από την Υπηρεσία για τα Δικαιώματα των Ασθενών. Με τη βοήθεια του εξειδικευμένου δικηγόρου Mort Cohen, προσπαθούν να διεκδικήσουν δικαστικά το δικαίωμα των ασθενών να συναποφασίζουν με τους θεράποντες ψυχιάτρους τη βέλτιστη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή τους. Στο μεταξύ, η αποφασιστική και ακούραστη Eleanor και η συναισθηματική Collete γίνονται αχώριστες φίλες, μία φιλία όπου η ιδιαίτερη και αισιόδοξη ψυχιατρική ασθενής Eleanor δίνει στην ευαίσθητη και εργασιομανή Collete μερικά μαθήματα για την ίδια τη ζωή.