108 νεκροί σε πέντε μέρες – Έρχεται δραματική αύξηση των θυμάτων

Αδυσώπητο είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς τις τελευταίες μέρες φαίνεται η πραγματική συνέπεια της έξαρσης των κρουσμάτων, της απερισκεψίας μιας μικρής μερίδας των πολιτών και της απουσίας αποτελεσματικών μέτρων. Και αυτή η συνέπεια είναι το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Πέρα από την «έκρηξη» των κρουσμάτων, λοιπόν, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των θυμάτων από Covid-19 έχει φτάσει διψήφιο νούμερο και μάλιστα έχει «σπάσει» αρκετές φορές το ρεκόρ των 15 ημερήσιων θανάτων του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη. Σήμερα, Σάββατο, είχαμε άλλο ένα «μαύρο» ρεκόρ με 34 καταγεγραμμένους θανάτους.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι σε πέντε μόλις μέρες του Νοέμβρη κατέληξαν 108 συνάνθρωποι μας. Πρόκειται για το 1/7 από τους 749 συνολικά θανάτους που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε συγκεκριμένα:

  • 07/11: 34 νεκροί
  • 06/11: 14 νεκροί
  • 05/11: 29 νεκροί
  • 04/11: 18 νεκροί
  • 03/11: 13 νεκροί

Δεν είναι γνωστό πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους είχαν υποκείμενα νοσήματα και αν κάποιοι εξ αυτών κατέληξαν επειδή δεν έλαβαν έγκαιρα την κατάλληλη φροντίδα λόγω της υπερφόρτωσης του ΕΣΥ. 

Σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα 749 θύματα στη χώρα μας το 39,8% ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Και μπορεί οι περισσότεροι που φεύγουν να είναι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, όμως σήμερα σοκ προκάλεσε η είδηση ότι μια 40χρονη γυναίκα κατέληξε από COVID-19 στο Μεσολόγγι, χωρίς να είναι γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Μαγιορκίνης: Περιμένουμε δραματική αύξηση νεκρών από κοροναϊό τις επόμενες μέρες

Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι ότι οι σημερινοί 34 θάνατοι ίσως δεν αποτελούν την κορύφωση (το peak) της καμπύλης των νεκρών.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης προειδοποίησε για δραματική αύξηση νεκρών τις επόμενες ημέρες.

«Ο επταήμερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα, εξήγησε αναφερόμενος στους θανάτους από τον φονικό ιό. «Δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Πηγή : in.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest