1025 μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις για την οδική ασφάλεια στα Δωδεκάνησα

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, υλοποιείται προγραμματισμόςενημερωτικών διαλέξεων.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2019 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο πραγματοποίησανσυνολικά πέντε ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

Αστυνομική Υπηρεσία

Σχολική Μονάδα-Φορέας

Ημερομηνία

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου

Εκδηλώσεις Historica 2019

10/1310-2019

Τμήμα Τροχαίας Κω

5ο Δημοτικό Σχολείο Κω
(Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής Κω)

17-10-2019

Αστυνομικό Τμήμα Λέρου

1ο Γυμνάσιο Λακκίου Λέρου

1810-2019

Αστυνομικό Τμήμα Λέρου

Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου

1810-2019

Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων

3ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου

21-10-2019

Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.  

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν –1.025– μαθητές οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς και συλλόγους.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest