Σε εκκρεμότητα 1.000.000 δηλώσεις – Ποιες ώρες είναι λιγότερο “φορτωμένο” το TAXIS

Του Κωστή Πλάντζου

Να σπεύσουν να κάνουν φορολογική δήλωση για να μη δεχτούν τα νέα πρόστιμα (100,250, 500 ευρώ ανά περίπτωση) και να μη χάσουν τα αφορολόγητα που δικαιούνται, καλεί το υπουργείο Οικονομικών 1 εκατομμύριο φορολογουμένους που δεν έχουν υποβάλει ακόμη το Ε1, τονίζοντας πως δεν χρειάζεται να δοθεί καμία παράταση!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι και χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατ. δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή 450 χιλ. δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την παράταση που δόθηκε, σημειώθηκε μείωση στον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων.

Παρόλα αυτά στο ΥΠΟΙΚ λένε ότι «ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος». Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν δόθηκε η παράταση, αλλά πολλοί φορολογούμενοι πάλι αμελούν να υποβάλουν δηλώσεις και ρισκάρουν να δεχτούν πρόστιμα, αφού το σύστημα Taxisnet είναι ανοικτό.  Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι:

•             Μέχρι τις 9:30 το πρωί

•             Από τις 14:00 μέχρι τις 17:00

•             Μετά τις 21:30 το βράδυ

Σαν τελευταία προειδοποίηση το υπουργείο Οικονομικών καλεί «τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στο χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων».


Πηγή: newmoney.gr

Pin It on Pinterest