Στα 100 έφτασαν τα τεύχη τους οι Κρήτες Ρόδου !

Η ευχή «και στα εκατό» έπιασε για το περιοδικό «Του Ψηλορείτη οι Στράτες», που εκδίδει εδώ και 26 χρόνια η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης».

Με το πρόσφατο τεύχος του, το περιοδικό έφτασε στα 100 τεύχη, κατι σπάνιο και ασυνήθιστο για έκδοση πολιτιστικού σωματείου.

rodos«Του Ψηλορείτη οι Στράτες», λοιπόν, τεύχος 100…Στην στήλη «Από τεύχος σε τεύχος» ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου Γιάννης Νιωτάκης σημειώνει ανάμεσα στ” άλλα:

«Εκείνο που θέλουν να εκφράσουν από την στήλη αυτή οι υπεύθυνοι έκδοσης του περιοδικού είναι ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σ” όλους όσοι συνέβαλαν στο να συνεχιστεί , όλα αυτά τα χρόνια, η κυκλοφορία του.

Για να τροφοδοτηθούν οι ρίζες που είναι βαθιά ριζωμένες στα χώματα της πατρώας γης. Για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην αδιαφορία της καθημερινότητας και στην σύγχρονη ισοπεδωτική αντίληψη….Για να μεγαλώσουν τα κλαδιά της ιδέας της Κρήτης μέσα μας και μέσα στα παιδιά μας. Σαν σκέψη και σαν προορισμός που αξίζει να αγωνιζόμαστε…Για κάτι καλύτερο. Και ο πολιτισμός, τον οποίο υπηρετούμε με πάθος, είναι το καλύτερο μέσον αντίστασης στην πολύπλευρη κρίση που περνά ο τόπος μας».

Πηγή: http://kritikaepikaira.gr

Pin It on Pinterest

Share This