10 Θαυματουργά για την Υγεία μας Βότανα που μπορούμε να Καλλιεργήσουμε στο Σπίτι μας ΧΩΡΙΣ χώμα αλλά μόνο με Νερό!

Τα βότανα έχουν συχνά φαρμακευτικές, χαλαρωτικές και γαστρονομικές ιδιότητες. Θα ήταν απίθανο, αν μπορούμε να τα έχουμε όλο το χρόνο μέσα στο σπίτι μας.

Στην πραγματικότητα, μπορούμε! Εμείς θα σας αποκαλύψουμε έναν τρόπο που μπορείτε να μεγαλώσετε ορισμένα βότανα στην κουζίνα σας για να προσφέρετ…
Τα βότανα έχουν συχνά φαρμακευτικές, χαλαρωτικές και γαστρονομικές ιδιότητες. Θα ήταν απίθανο, αν μπορούμε να τα έχουμε όλο το χρόνο μέσα στο σπίτι μας.

Στην πραγματικότητα, μπορούμε! Εμείς θα σας αποκαλύψουμε έναν τρόπο που μπορείτε να μεγαλώσετε ορισμένα βότανα στην κουζίνα σας για να προσφέρετε μια ευχάριστη γεύση στα φαγητά σας. Το καλύτερο είναι, ότι δεν χρειάζεται να τα ποτίζετε τακτικά, ούτε να αλλάζετε το χώμα και θα είναι ακόμα πιο γευστικά από ότι θα ήταν αν καλλιεργούνταν στον κήπο.

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

Ωστόσο, θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους άνηθου, μουστάρδας και κόλιανδρου σε χώμα και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στο νερό.

Δείτε πως τα βότανα αναπτύσσονται στο νερό:

Βάλτε μερικά κομμένα βότανα σε γυάλινες φιάλες με σκέτο νερό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε νερό πηγής, καθώς είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε νερό με χλώριο, γιατί η χημική λεύκανση μπορεί να βλάψει τους φυτικούς ιστούς. Θα πρέπει να αφήσετε το νερό της βρύσης στον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να μαζέψετε νερό βροχής.

Επιλέξτε ένα γυάλινο μπουκάλι, ένα βάζο, ή ακόμα και πλαστικό μπουκάλι για τα βότανα. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε χρωματιστές φιάλες ή βάλτε ένα κομμάτι χαρτί γύρω από το μπουκάλι, καθώς οι ρίζες δεν πρέπει να εκτίθενται στο φως.

Το σκοτάδι, βοηθάει στην αποφυγή της ανάπτυξης άλγης στη φιάλη και στη ρίζα. Προτιμήστε δοχείο με σχετικά στενό στόμιο.

Θα πρέπει να διαλέξετε μαλακές ρίζες και να τις κόψετε σε μερικά τμήματα των 6 ιντσών. Βάλτε τα σε δοχεία και αφαιρέστε τα χαμηλότερα φύλλα, καθώς μπορούν να σαπίσουν μέσα στο νερό και να το χαλάσουν.

Μπορείτε να αλλάζετε το νερό μία φορά την εβδομάδα, στην περίπτωση βοτάνων, όπως είναι το δεντρολίβανο. Από τη στιγμή που οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται, μέσα σε 2-6 εβδομάδες, δεν χρειάζεται να αλλάζετε το νερό.

Δείτε 10 βότανα που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα σε νερό Δεντρολίβανο: Η ρίζα του δεντρολίβανου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί, αλλά οι νέοι βλαστοί την άνοιξη μεγαλώνουν γρηγορότερα. Κρατήστε το φυτό σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Φασκόμηλο: Βάλτε το σε νερό την άνοιξη. Τοποθετήστε το βότανο σε ένα φωτεινό σημείο, σε καλά αεριζόμενους χώρους, γιατί είναι επιρρεπές στο ιώδιο. Μέντα: Αυτό το βότανο παρέχει μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα ή στη γλώσσα. Απλά βάλτε μερικά φρέσκα κοτσάνια στο νερό, καθώς είναι από τα πιο εύκολα βότανα που μπορούν να αναπτυχθούν στο νερό. Εστραγκόν: Βάλτε στο νερό μερικά κοτσάνια την άνοιξη και τοποθετήστε τα σε ένα ζεστό και φωτεινό χώρο. Βασιλικός: Αυτό το βότανο καλλιεργείται εύκολα στο νερό. Τοποθετήστε τον στο νερό πριν αρχίσει η ανθοφορία του και τοποθετήστε το δοχείο σε ένα ηλιόλουστο μέρος. Δυόσμος: Καλλιεργείται εύκολα με αυτόν τον τρόπο, απλά χρειάζεται φως και αέρα. Θυμάρι: Πάρτε μερικούς βλαστούς στα μέσα της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού πριν το θυμάρι ξεκινά την ανθοφορία του και τοποθετήστε τα σε νερό. Από τη στιγμή που το βότανο έχει παραχθεί, κόψτε τα κοτσάνια για την ενίσχυση της διακλάδωσης. Ρίγανη: Τοποθετήστε τα φρέσκα μοσχεύματα της ρίγανης στο νερό και τσιμπήστε τις αυξανόμενες άκρες του καθώς το βότανο μεγαλώνει. Λεμονόχορτο: Τοποθετήστε τους βλαστούς σε νερό και μετά σε ένα φωτεινό σημείο. Μετά από 3-4 εβδομάδες, θα αναπτύξουν ρίζες. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε το νερό συχνά. Στέβια: Απλά τοποθετήστε μερικούς βλαστούς στέβια σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό και βάλτε το σε ηλιόλουστο και ζεστό χώρο.

Credit: Healthyfoodhouse

Pin It on Pinterest