10 Συμβουλές διαχείρισης χρόνου που λειτουργούν

Εργάζεστε με βάση το ρολόι ή με βάση τον πραγματικό χρόνο; Μάθετε πώς να διαχειριστείτε την ημέρα σας κατανοώντας τη διαφορά.

Υπάρχουν δύο τύποι χρόνου: χρόνος ρολογιού και πραγματικός χρόνος. Στην ώρα ρολογιού, υπάρχουν 60 δευτερόλεπτα σε ένα λεπτό, 60 λεπτά σε μια ώρα, 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες σε ένα χρόνο. Όλος ο χρόνος περνάει εξίσου. Όταν κάποιος είναι 50, είναι ακριβώς 50 ετών, όχι περισσότερο ή λιγότερο.

Σε πραγματικό χρόνο, ο χρόνος είναι σχετικός. Ο χρόνος πετάει και τσουλάει ανάλογα με το τι κάνεις. Δύο ώρες για την έρευνα ενός χώρου για την φιλοξενία ιστοσελίδων σε ελληνικό data center μπορεί να φανεί σαν 12 χρόνια. Ή πολλοί γονείς νιώθουν ότι τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει μέσα σε δύο ώρες, που έχουν να τα δουν.

Ποιός χρόνος περιγράφει τον κόσμο στον οποίο πραγματικά ζούμε, ο πραγματικός χρόνος ή ο χρόνος ρολογιού;

Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο για να καταγράψετε το χρόνο που αφιερώνεται σε συνομιλίες, έργα και δραστηριότητες μέσα σε μια εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσα μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας ημέρας και πού πηγαίνουν οι πολύτιμες στιγμές σας. Θα δείτε πόσο χρόνο ξοδεύεται πραγματικά για την παραγωγή των αποτελεσμάτων και πως χάνεται ο χρόνος στις μη παραγωγικές σκέψεις, συνομιλίες και ενέργειες.

Κάθε δραστηριότητα ή συνομιλία που είναι σημαντική για την επιτυχία σας θα πρέπει να έχει ορισμένο χρόνο σε αυτήν. Οι λίστες υποχρεώσεων καθίστανται μεγαλύτερες και μακρύτερες έως ότου δεν είναι εφικτές. Προγραμματίστε ραντεβού με τον εαυτό σας και δημιουργήστε μπλοκ χρόνου για σκέψεις, συνομιλίες και ενέργειες υψηλής προτεραιότητας. Προγραμματίστε πότε θα αρχίσουν και πότε θα λήξουν. Έχετε την πειθαρχία να τηρήσετε αυτά τα ραντεβού.

Συμμετέχετε σε σκέψεις, δραστηριότητες και συνομιλίες. Προγραμματίστε να ξοδέψετε τουλάχιστον το 50% του χρόνου σας με σκέψεις, δραστηριότητες και συνομιλίες που παράγουν τα περισσότερα από τα αποτελέσματά σας. Μην σκέφτεστε συνέχεια ότι πρέπει να κάνατε επιτέλους αυτή την επισκευή πλυντηρίων ρούχων, απλά προγραμματίστε την διαδικασία και προχωρήστε σε πιο αποδοτικές σκέψεις.

Ξοδέψτε τα πρώτα 30 λεπτά της κάθε μέρας για να προγραμματίσετε την ημέρα σας. Μην ξεκινήσετε την ημέρα σας μέχρι να ολοκληρώσετε το χρονοδιάγραμμα σας. Η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας σας είναι η ώρα που προγραμματίζετε τι θα κάνετε.

Τοποθετήστε ένα σημάδι «Μην ενοχλείτε» στην πόρτα σας, ένα σχετικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και ρυθμίστε το τηλέφωνό σας ώστε να μην σας ενοχλεί όταν χρειάζεται να αφοσιωθείτε τελείως στην εργασία σας.

Προσπαθήστε να μην απαντήσετε στο τηλέφωνο μόνο και μόνο επειδή κουδουνίζει και στα e-mails μόνο και μόνο επειδή εμφανίζονται. Αποσυνδέστε τα άμεσα μηνύματα. Μην δώσετε αμέσως στους ανθρώπους την προσοχή σας εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο για την επιχείρησή σας να προσφέρετε άμεση ανθρώπινη απάντηση. Αντ ‘αυτού, προγραμματίστε ένα χρόνο για να απαντήσετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Αν για παράδειγμα ασχολείστε με την κατασκευή ιστοσελίδων, αυτό μπορεί συχνά να σας κάνει να τρέχετε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ενώ δεν μπορείτε να το εξαλείψετε εντελώς, μπορείτε να πείτε πόσο χρόνο θα αφιερώσετε σε αυτούς και πόσο χρόνο θα αφιερώσετε στις σκέψεις, τις συνομιλίες και τις ενέργειες που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Θυμηθείτε ότι είναι αδύνατο να κάνετε τα πάντα. Επίσης, να θυμάστε ότι οι αποδόσεις είναι καλές όταν το 20% των σκέψεων, των συνομιλιών και των δραστηριοτήτων σας παράγει το 80% των αποτελεσμάτων σας.

Pin It on Pinterest