1 και 2 Ιουνίου η 10η Γιορτή Παραδοσιακών χορών

Στις 1 και 2 Ιουνίου 2019, στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» και ώρα 20:00 διοργανώνεται η 10η Γιορτή Παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ. Μια γιορτή που διοργανώνεται με αφορμή τη διεθνή ημέρα χορού (29 Απριλίου) που καθιερώθηκε από την Unesco και έχει περιληφθεί επισήμως στις παγκόσμιες εκδηλώσεις της για την ημέρα αυτή.

Στόχος της εκδήλωσης είναι μέσα από το διήμερο αυτό να ανταμώνουν κάθε χρόνο χορευτικά τμήματα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, να αναδεικνύουν τη μουσική και χορευτική τους παράδοση και να αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους.

Έτσι, ο σύλλογος προσπαθεί να προσκαλεί διαφορετικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους από τη Ρόδο, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, με σκοπό να πετύχει την ποικιλότητα των παραδοσιακών χορών και περιοχών που θα παρουσιαστούν.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώνεται κάθε χρόνο η προθυμία και η θετική ανταπόκριση συλλόγων, δασκάλων χορευτών και μουσικών στο κάλεσμα να συμμετέχουν στη Γιορτή Παραδοσιακών Χορών συνθέτοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Ένα μαγευτικό διήμερο, στον υπέροχο χώρο του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου ‘Μελίνα Μερκούρη’ με τη συμμετοχή των :

  • Σχολείο Ρουμανίας Sun Wheel
  • Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού (Χοροδιδάσκαλος Φιλήμονας Μιχαλάκης)
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου ‘Βιλλανόβα’ (Χοροδιδάσκαλος Μαριέττα Τομάζου)
  • Σύλλογος Θρακομακεδόνων Δωδεκανήσου Ό Μέγας Αλέξανδρος ΄(Χοροδιδάσκαλος Μαρία Αντωνοπούλου)
  • Σύλλογος Ποντίων Ρόδου ‘Ο Διγενής’ (Χοροδιδάσκαλος Δημήτριος Τάσκου)
  • Σύλλογος Τηλίων Ρόδου ‘Ο Άγιος Παντελεήμων’ (Χοροδιδάσκαλος Ματίνα Μορφοπού)
  • Σύλλογος Θεσσαλών ‘Θεσσαλοί Ρόδου’ (Χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Σοκκομήτρος)
  • Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’

οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν χορούς από Ρουμανία, Πόντο, Θεσσαλία, Χίο, Ρόδο, Ικαρία, Θράκη, Μακεδονία και Τήλο.

Τα χορευτικά σχήματα συνοδεύουν οι μουσικοί :

Παραγυιός Γεώργιος (Λύρα-Τραγούδι) και η ομάδα του.

Τσαγκάρης Νικόλαος (Βιολί)

Πρεάρης Γιώργος (Λαούτο)

Νίκη Εξαδακτύλου (Τραγούδι)

Μακρής Αντώνιος (Λύρα)

Μακρής Κωνσταντίνος (Λαούτο)

Αναστάσιος Μπακυρτσής (Τραγούδι)

Τηλέμαχος Γιαννακάκης (Σαξόφωνο)

Σταμάτης Διακουράκης (Κλαρινέτο)

Περικλής Λαζαρίδης (Νταούλι)

Χρήστος Τοπκαράς (Λύρα)

Λεωνίδας Τριανταφυλλίδης (Νταούλι)

Χορηγοί της 10ης Γιορτής Παραδοσιακών Χορών, τα Φυτώρια Καραβόλια, το κατάστημα ‘Ευχές και Όνειρα’ η ναυτική εταιρία Sea Dreams και η εταιρία CMF.

Οι Χορηγοί Επικοινωνίας της 10ης Γιορτής Παραδοσιακών Χορών : Rodosreport.gr, Ράδιο Αρχάγγελος 94,1, Best FM 103,1 , Radio1 στους 88, Εφημερίδα ‘Η Ροδιακή’, Εφημερίδα ‘Δημοκρατική’, Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, Palmos Radio 99,5 & 105,6 , Στο Κόκκινο Ρόδος 103,7 , TopFm 102,4 ,ΡΟΔΟΣυλλέκτης, www.tranzistoraki.gr, Rhodes.com.gr,  και Verena.

Ο χώρος του θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου παραχωρείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ σας καλεί στις 1 & 2 Ιουνίου στις 20.00 στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου ‘Μελίνα Μερκούρη’ να απολαύσετε τη 10η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών.