“Όχι άλλες προφορικές διαβεβαιώσεις. Ενημερώστε επίσημα για το τι θα γίνει με τους οδηγούς ασθενοφόρων στη Λέρο, αλλά και τα άλλα νησιά”

Με την επιστροφή της από την επίσκεψη της στη Λέρο και την Κάλυμνο, όπου και της γνωστοποιήθηκε το ζήτημα με τη διαθεσιμότητα όλων των οδηγών ασθενοφόρων της Λέρου, η βουλευτής Δωδεκανήσου προχώρησε και στην κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Οι προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν αρκούν», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη και επεσήμανε ότι «χρειάζεται να δεσμευτούν για το τι σκοπεύουν να κάνουν, γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Λέρο, αλλά και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε επισημάνει το πρόβλημα και στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά την παραμονή της στη Λέρο και τη συμμετοχή της στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Θεραπευτήριο του νησιού, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη ζητά να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει το Υπουργείο Υγείας ώστε να μην μείνουν ούτε για ένα λεπτό η Λέρος και τα νησιά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα χωρίς οδηγούς, ενώ ζητά να πληροφορηθεί και το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τους σταθμούς ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας  

 Θέμα: «Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων η Λέρος για ένα μήνα. Αντίστοιχα προβλήματα και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων».

Οι δήθεν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τις υπηρεσίες υγείας στα ακριτικά νησιά, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Τελευταία μεταρρυθμιστική επιτυχία της κυβέρνησης είναι να μείνει η Λέρος χωρίς ούτε έναν οδηγό ασθενοφόρου, ούτε έναν, από τη στιγμή που όλοι οι οδηγοί, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι οδηγοί θα επαναπροσληφθούν σε έναν μήνα, οι κάτοικοι των νησιών, όπως η Λέρος, αγωνιούν για το τι θα γίνει στο διάστημα που οι οδηγοί θα είναι σε διαθεσιμότητα. Περαιτέρω, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό μεσολαβούν και οι γιορτές του Πάσχα, περίοδο κατά την οποία τα νησιά υποδέχονται τους επισκέπτες τους.

Επειδή επανειλημμένα η κυβέρνηση με την πολιτική της δείχνει να απαξιώνει τα νησιά μας και κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να δυσκολέψει τις ζωές των κατοίκων. Επειδή έχει αποδειχτεί ότι οι προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, πολλές φορές δεν έχουν κανένα ουσιαστικό και πρακτικό αντίκρισμα. Επειδή αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, όπως η Σύρος και η Νάξος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην μείνει η Λέρος χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων ούτε για ένα λεπτό;

  2. Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν και για νησιά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα;

  3. Ποιος είναι γενικά ο σχεδιασμός για τη δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ στα ακριτικά νησιά, ώστε να εξασφαλίζονται οι διακομιδές των ασθενών;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Pin It on Pinterest