Χτίζεται το σπίτι στο βράχο που σχεδίασαν δύο Ροδίτες αρχιτέκτονες

Δύο Έλληνες αρχιτέκτονες, ο Λαέρτης Βασιλείου και ο Παντελής Καμπουρόπουλος από τη Ρόδο σχεδίασαν μία κατασκευή, η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στο βράχο, ονομάζοντας τη Casa Brutale. Μία κατασκευή που ενώνει τον ουρανό με τη θάλασσα. Τα σχέδια παρουσιάστηκαν μερικούς μήνες νωρίτερα και την Τρίτη οι αρχιτέκτονες ανακοίνωσαν ότι το σπίτι θα κατασκευαστεί στον Λίβανο, στη Βηρυτό, τη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου.

Τη μηχανική μελέτη της κατασκευής ανέλαβε η εταιρεία συμβούλων Παγκοσμίου Φήμης, ARUP.

Το φιλόδοξο έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της ομάδας ARUP στο Άμστερνταμ με το αρχιτεκτονικό γραφείο των Βασιλείου και Καμπουρόπουλου, OPA (Open Platform for Architecture) και του κατασκευαστικού γραφείου SAA με έδρα το Λίβανο (Sarkis Azadian Αρχιτέκτονες .

Το Casa Brutale θα κατασκευαστεί στο βουνό Faqra έξω από τη Βηρυτό, σε υψόμετρο 1600μ. και ο μελλοντικός του ιδιοκτήτης του θα είναι ο Alex Demirdjian, Διευθύνων Σύμβουλος της Demco Properties, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στον κόσμο. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι δύο αρχιτέκτονες το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί το 2018, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στόχος της κατασκευής σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες είναι η εναρμόνιση του κτιρίου με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο θα επιτρέπει στο φως να εισβάλει ανεμπόδιστα σε κάθε σημείο του σπιτιού.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ενσωματωμένο στο βράχο, το Casa Brutale, θα έχει απεριόριστη θέα. Αυτό που κατάφεραν οι δύο αρχιτέκτονες στα σχέδιά τους, ήταν να συνδυάσουν τη σεμνότητα του τοπίου με τη μινιμαλιστική διάσταση της κατασκευής.

Ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα στοιχεία της φύσης, προστατεύεται από αυτά λόγω της θέσης του στο βράχο. Παράλληλα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Έχει πισίνα, δωμάτιο επισκεπτών, WC, δωμάτιο αποθήκευσης αλλά και αρκετά ακόμα στοιχεία που συνδυάζουν την άνεση με την απλότητα.

Οι δύο αρχιτέκτονες αποτύπωσαν το όνειρό τους στην οθόνη του υπολογιστή, δημιουργώντας τα σχέδια για το Casa Brutale. Aυτό που αναμένουμε είναι να το δούμε να υλοποιείται, αποτελώντας την κατασκευή – σημείο αναφοράς στα ελληνικά αρχιτεκτονικά χρονικά.

Πηγή : news.gr

Pin It on Pinterest