Το Eurogroup ενέκρινε τη λίστα Βαρουφάκη

Πράσινο φως στην 4μηνη παράταση του προγράμματος. Το Eurogroup ενέκρινε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης

Οι 18 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σε συνέχεια της απόφασης της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, “οι εθνικές διαδικασίες για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος” αναφέρει με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αρμόδιος επίτροπος για το Eυρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Kομισιόν αναφέρει ακόμη ότι “ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να κάνει δηλώσεις σε λίγη ώρα. Την είδηση της έγκρισης επιβεβαίωσε και ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ήδη από το πρωί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κρίνει ότι το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι “επαρκώς περιεκτικό”.

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα Βαρουφάκη 

πηγή: news247.gr

Pin It on Pinterest