Το Σωματείο Εργατ/τών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργατ/τών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, συνεδρίασε έκτακτα, στις 19/10/2015 και αποφάσισε να συμμετέχει στο Συλλαλητήριο, στις 22 Οκτώβρη και στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Ενώνουμε τη φωνή μας απέναντι στη νέα επίθεση στις συντάξεις, τα όρια ηλικίας, στη φοροληστεία.

Βάζουμε τη δύναμή μας στη μάχη του αγώνα, για να αποτρέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Δεν  ανεχόμαστε να οδηγείται η ζωή μας στην ανέχεια.

Η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο αυτό αυξάνει τα ελάχιστα ένσημα (4.500) που απαιτούνται, για να πάρουμε πλήρη σύνταξη. Αυτό σημαίνει πως ελάχιστοι συνάδελφοι θα πάρουν πλήρη σύνταξη στα 60 και 62 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος, θα πάρει σύνταξη στα 67 χρόνια. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων προς τα κάτω, σε συνδυασμό με την ανεργία και την κατάσταση των ταμείων, θα οδηγήσει τις συντάξεις σε παραπέρα μειώσεις. Το επιχείρημα ότι θα περικοπούν οι “μεγάλες συντάξεις”, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, αφού θεωρείται προνομιούχος όποιος παίρνει 1.000 ευρώ σύνταξη, μετά από δεκαετίες δουλειάς και πολύ ιδρώτα.

Η Διοίκηση του Σωματείου απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα αύξησης του Φ.Π.Α.

Η ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση, δε θα μας δώσει δουλειά και μεροκάματα. Η ανεργία θα συνοδεύει τη ζωή μας. Οι πιο “τυχεροί” από μας θα δουλεύουν στην αθλιότητα των 5μηνων προγραμμάτων της ΕΕ, με 20 ευρώ μεροκάματο και μετά θα καλούνται να κάνουν πάλι “υπομονή” στις ουρές της ανεργίας.

Η Διοίκηση καλεί όλους τους ασφαλισμένους, παλιούς και νέους, με κατώτερη ή κανονική σύνταξη, άνεργους, υποαπασχολούμενους ή εργαζόμενους να αντιδράσουν στο χτύπημα των νέων μέτρων.

Η επιλογή μας είναι μια.

Αγώνας – Αμφισβήτηση και Σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 22 Οκτώβρη 2015,

στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις 6 μμ.

ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία, στις 12 Νοέμβρη 2015.

         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Pin It on Pinterest