Το ηλιακό αεροπλάνο που θα γυρίσει τον κόσμο

Το Solar Impulse 2 αποκαλύπτεται- Δείτε τις εικόνες

Αυτό είναι το Solar Impulse 2, το ηλιακό αεροπλάνο που θα επιχειρήσει να πετάξει σε όλο τον κόσμο τον επόμενο χρόνο χωρίς να χρησιμοποιήσει καύσιμα.Οι κυβερνήτες Bertrand Piccard και Αndre Borschberg τόνισαν πως το Solar Impulse 2 είναι σαφώς βελτιωμένο από το πρωτότυπο που έκανε την πρώτη του πτήση πριν πέντε χρόνια. Λένε μάλιστα πως η τεχνολογία έχει προοδεύσει τόσο που το αεροσκάφος αυτό θα μπορούσε να μείνει στον αέρα… για πάντα.

Η νέα έκδοση του Solar Impulse που παρουσιάστηκε στη βάση Payerne στην Ελβετία έχει καλύτερες μπαταρίες για την αποθήκευση ενέργειας που θα παράγεται στα ηλιακά πάνελ που καλύπτουν τα φτερά του.

Με φτερά 72 μέτρων, το Solar Impulse 2 έχει άνοιγμα 8 μέτρα μεγαλύτερο από το πρωτότυπο, μεγαλύτερο ακόμα και από Boeing 747 jumbo jet, ενώ έχει βάρος περίπου 2,5 τόνους.

Ογδόντα εταιρείες συνέβαλαν με τεχνολογία αιχμής στη σύνθεση του αεροσκάφους και σύμφωνα με τον Borschberg, το ταξίδι θα περιλαμβάνει περίπου 20 μέρες πτήσης που θα «μοιραστούν» σε διάστημα πολλών μηνών.

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις αναμένεται να γίνουν τον Μάιο και θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από την Ελβετία.

Δείτε τις εικόνες

πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest