Τι λέει ο γερμανικός Τύπος για το δημοψήφισμα

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται εκτενώς στο αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα και στις επιπτώσεις του για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.

«Έλλειψη κατανόησης και επιδοκιμασία από την υπόλοιπη Ευρώπη», είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, χαρακτηριστικός των ανάμεικτων συναισθημάτων που έχει προκαλέσει στους Ευρωπαίους το «όχι» των Ελλήνων.

«Τώρα ξεκινούν πραγματικά τα προβλήματα της Ελλάδας», τιτλοφορείται η Frankfurter Allgemeine. Η Ελλάδα ψήφισε «όχι» και ελπίζει ότι θα κερδίσει υποχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών. Όμως τώρα η χώρα αρχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα με τη ρευστότητα. Πώς θα προχωρήσει; διερωτάται η εφημερίδα.

«Μια χώρα λέει “όχι”», είναι ο τίτλος της Suddeutsche Zeitung. Οι ευρωπαίοι εταίροι της είναι αγανακτισμένοι, η Ελλάδα είναι διχασμένη και το περιθώριο διαπραγματεύσεων μηδενικό, σχολιάζει η εφημερίδα. Είναι εντυπωσιακό πώς η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει τόσες ζημιές με έναν και μόνο πολιτικό ελιγμό, προσθέτει.

«Πολύ λυπηρό για το μέλλον της Ελλάδας»: Η εφημερίδα Die Zeit επέλεξε για τίτλο της το σχόλιο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι πλέον ο Ντάισελμπλουμ αναμένει πρωτοβουλίες από την Αθήνα, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζήτησε να δοθεί στην Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια.

«Τώρα ακολουθούν οι πικρές εβδομάδες», τιτλοφορείται το περιοδικό Der Spiegel. Με το «όχι» στο δημοψήφισμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει μια καλύτερη συμφωνία από τους πιστωτές του, εξηγεί το περιοδικό. Σπάνια ένας πολιτικός έχει κάνει τόσο λάθος υπολογισμούς, εκτιμά, και επισημαίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πλέον μοιάζει αναπόφευκτη και ο δρόμος προς τα εκεί δύσκολος.

πηγή: enikos.gr

Pin It on Pinterest