Την “έπιασαν” επιτέλους τη φωτιά στο Φράγμα της Απολακκιάς

Μετά από μια αρκετά μεγάλη μάχη με τις φλόγες, επιτέλους η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Νωρίτερα το απόγευμα η φωτιά είχε ελεγχθεί μερικώς, όμως οι ισχυροί άνεμοι που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση  ήταν αιτία να δημιουργηθούν εκ νέου αναζωπυρώσεις. Αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει πολύ μικρές  διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσεβστικής υπηρεσίας, όλες οι εθελοντικές οργανώσεις, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας , ένα ελικόπτερο και δυο καναντέρ ανά διαστήματα με ρίψεις νερού.

Το ελικόπτερο  θα πραγματοποιεί ρίψεις νερού μέχρι να νυχτώσει ενώ τα καναντέρ έχουν σταματήσει. Στην περιοχή θα παραμείνουν για το βράδυ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πυρκαγιά ήταν δύσκολη και επικίνδυνη όμως η Ρόδος για ακόμα μια φορά γλύτωσε τα χειρότερα.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το μέτωπο της φωτιάς σε περίπτωση αναζωπύρωσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Φωτογραφίες από την περιοχή

Rodosreport.gr

Pin It on Pinterest