Τάκης Πότσου: «Το θέατρο του παραλόγου; ή η δουλειά στο μάστορη;»

Σκηνή 1η :  «η απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ»

Σκηνή 2η : «Μετά την απορρόφηση αυτή δημιουργείται ένα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με στόχο την αξιοποίηση της ιδιωτικής δημόσιας περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.»

Σκηνή 3η : «Ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι όσες έχουν ολοκληρωθεί δεν πρόκειται να αναιρεθούν»

Σκηνή 4η : Η κα  Βαλαβάνη αναγνωρίζοντας ότι στα Eurogroup της 11ης και 16ης Φεβρουαρίου αναφέρεται από τον κο Βαρουφάκη  πως τα έσοδα από το ΤΑΙΠΕΔ θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του χρέους  λέει : «πράγματι υπάρχει αναφορά στο τέλος, στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων όπου εκφράζεται η άποψη ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν την προβολή του χρέους στο μέλλον, επειδή έχει τα ποσοστά για το πώς διαμορφώνονται μέχρι το 2022 παραπάνω».

Σκηνή 5η : Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ  Νεκτάριος Σαντορινιός, παρευρέθηκε την Τρίτη, 17/03/15, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της «κοινής πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων»

Σκηνή 5η  (λίγο πριν τις εκλογές) : Ο κος Σαντορινιός κατά την άφιξη του κου Τσίπρα στη Ρόδο. «……. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών και των περιφερειακών αεροδρομίων».

Σκηνή 5η :Τσίπρας στη Ρόδο «…..Και ακόμα, έχουμε υποχρέωση να σώσουμε την φυσική ομορφιά των νησιών από τα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ. Από την επιθετικότητα μιας τουριστικής ανάπτυξης, εξαιρετικά επικερδούς για τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αλλά ελάχιστα ωφέλιμης για τον τόπο.»….. «Στην ίδια ακριβώς λογική θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία.»

Σκηνή 6η : Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορινιός στις 17-3-2015, «Να συνδεθεί η διεκδίκηση για το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και με την παραχώρηση τους σε αυτούς»

 

Σκηνή 7η : (όσα και τα 7 θαύματα) .   « Καίριο όμως ζήτημα και στοίχημα, θεωρώ όμως, είναι το επίπεδο υπηρεσιών που θα προσφερθεί στους πολίτες αυτό το καλοκαίρι. Αυτή η παράμετρος, νομίζω ότι θα κρίνει τελικά και την αποδοχή από την κοινωνία του αιτήματος συνολικά για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Γιατί κακά τα ψέματα, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, είναι τουριστικά αεροδρόμια. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους όπως η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη πόρων (πραγματική ή τεχνητή με σκοπό την υποβάθμιση) και άλλα. Εάν λοιπόν δούμε να υπάρχουν καθυστερήσεις, να υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια, αυτό θα ασκήσει μια αντίρροπη πίεση που θα ενισχύσει το επιχείρημα της ιδιωτικοποίησής τους.»

 

Στο δια ταύτα:    1.  ΤΑΙΠΕΔ θα ………έχουμε με άλλο όνομα.

  1. Ιδιωτικοποιήσεις θα έχουμε αλλά θα είναι …………. «για το ……… συμφέρον»
  2. Οι ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων θα έχουμε με …… αποδοχή της κοινωνίας» (θα το χωνέψουμε τελικά) .
  3. ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα ) με Δήμους Περιφέρειες ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ.
  4. Τήρηση όλων των υποσχέσεων θα…….. έχουμε.
  5. «Αριστερή» κυβέρνηση μέσα στην Ε.Ε. θα…………. έχουμε.
  6. (όσα και τα 7 θαύματα) «υγιή»  επιχειρηματικότητα  θα έχουμε.

  Και ο λαός;  σε…………..  «δημιουργική»  σαφήνεια των ψίχουλων της φτώχιας της ανεργίας κλπ

Θέατρο του παραλόγου; ή η δουλειά στον μάστορη για να μας έχουν με παροπίδες;  

 Υ.Γ. Κρητική επί του έργου:   Ουσιαστικά οι ιδιωτικοποιήσεις  των αεροδρομίων θα ολοκληρωθούν. Το θέμα για το ΣΥΡΙΖΑ , είναι πως θα το δεχθεί η κοινωνία. Στη δήλωσή του ο κος Σαντορινιός εξαρτά επίτηδες την ιδιωτικοποίηση από την λειτουργία των αεροδρομίων κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Από την αρχή ξέρει ότι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς την διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων η λειτουργία των  αεροδρομίων θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη χρονιά. Θέλει λοιπόν να ετοιμάσει το έδαφος της αποδοχής της ιδιωτικοποίησης και να καλύψει την «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα επειδή ήδη σχεδιάζονται ιδιωτικοποιήσεις με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την ένταξη στην διαδικασία, της Τοπικής Διοίκησης, επιμελητηρίων, οργανισμών, ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικέ Επιχειρήσεις )  κλπ χρυσώνουν το χάπι από τώρα, με την σοφιστεία του ελέγχου από τους τοπικούς φορείς.

Μια είναι η λύση εδώ και τώρα. Αγώνας ενάντια στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής με τον μανδύα της «αριστεράς». Εδώ και τώρα αγώνας για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε. στην προοπτική του σχεδιασμού της οικονομίας από τη λαϊκή εξουσία.

Ρόδος 20 Μάρτη 2015

Pin It on Pinterest