Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας η Αλβανία και θέτει θέμα θαλασσίων συνόρων

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα συνεχιζει το “γαϊτανάκι” των απαράδεκτων προκλήσεων κατά της Ελλάδας και θέτει θέμα θαλασσίων συνόρων στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι οι αλβανικοί “λεονταρισμοί” δεν είναι τυχαίοι και γίνονται με “πλάτες” όχι μόνο τουρκικές.

Ο Ράμα σε δηλώσεις του επασήμανε ότι η Αθήνα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας του “να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι “εμείς δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον, για τις σχέσεις καλής γειτονίας” και ότι “δεν έχουμε δεσμευθεί να κλείνουμε τα μάτια μας, όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε και δεν τροφοδοτούμε εμείς”.

Όλα αυτά έχοντας πλάϊ του τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα.
Η απάντηση του ΥΠΕΞ στους “κουτσαβακισμούς” του Ράμα ήταν να συνέλθουν και να επιστρέψουν στον δρόμο της λογικής.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε:

«Η πολιτική ηγεσία της φίλης και γείτονος χώρας διολισθαίνει, λόγω και έργω, καθημερινά. Η επιστροφή στη λογική και στο σεβασμό της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».

Ο Ράμα γνωρίζει καλά ότι η χώρα του είναι εκείνη που υπανχώρησε από τη συμφωνία του 2009 . Επίσης θα πρέπει να του γίνει σαφές ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι υποχρεωμένος να το σέβεται και να το τηρεί , ότι κι αν του λένε οι όψιμοι “προστάτες” της Αλβανίας. Τα Τίρανα θα πρέπει ίσως να καταλάβουν ότι η Αθήνα έχει πολλούς τρόπους για να τα πιέσει . Αλλά καλό θα είναι να επιστρέψουν στο δρόμο της λογικής από μόνα τους,όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

πηγή: onalert.gr

Pin It on Pinterest