Συνελήφθη ο Τούρκος διακινητής για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Σύλληψη Τούρκου διακινητή-χειριστή βυθισθέντος πλαστικού σκάφους-Συνέχεια ενημέρωσης για την ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου την 07-07-2015

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Σάμου για το περιστατικό του θέματος προέκυψε ότι υπήκοος Τουρκίας ο οποίος εντοπίστηκε στη βραχονησίδα “Κουνέλι” από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου, φέρεται ως ο χειριστής – διακινητής της λέμβου η οποία μετέφερε τους ανωτέρω παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς και βυθίστηκε χθες εντός Τουρκικών χωρικών υδάτων. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και προσάγεται σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω.
Αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών που έλαβε χώρα την 07-07-2015 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, γνωρίζεται ότι οι έξι (06) αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που διεσώθησαν από S/P της Π.Α., μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” της ν. Σάμου, απ’ όπου στη συνέχεια τρεις (03) παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικούς λόγους, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Επίσης, ένας ακόμη αλλοδαπός υπήκοος μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Πυθαγορείου.
Επιπρόσθετα σήμερα, πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν οι σοροί δύο (02) ανδρών και μίας (01) γυναίκας.
Επίσης, σε νεότερη πληροφόρηση το MRCC/ANKARA γνωστοποίησε βραδινές ώρες χθες ότι τελικά οι διασωθέντες ανέρχονται σε έντεκα (11) και όχι σε δέκα τρεις (13), όπως αρχικά είχε ενημερώσει.
Στις έρευνες που συνεχίζονται για εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων συμμετέχουν ένα Ναυαγοσωστικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ελικόπτερο Frontex καθώς και ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Tυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Pin It on Pinterest