Συνέδριο στην Ρόδο για την πρόληψη φυσικών καταστροφών με νέες τεχνολογίες

Έως τις 15 Ιουλίου 2014 κατατίθενται…. οι περιλήψεις εργασιών για τον ρόλο της Πολιτικής Προστασίας και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην πρόληψη και την διαχείριση φυσικών καταστροφών. Οι εργασίες αυτές θα παρουσιαστούν σε πανελλήνιο συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Ρόδο στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου 2014.

Στο συνέδριο με τίτλο «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην πρόληψη & τη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας» συμμετέχουν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολιτική Προστασία Δήμου Ρόδου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Κτηματολογίου και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι.

Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου συνθέτουν οι κ.κ.:

Κ. Καλαμποκίδης, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ε. Λέκκας, Καθηγητής ΕΚΠΑ
Γ. Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών ΕΑΑ
Ι. Παρασχάκης, Καθηγητής ΤΑΤΜ ΑΠΘ
Π. Παρτσινέβελος, Επικ. Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Χ. Πικριδάς, Αναπλ. Καθηγητής ΤΑΤΜ ΑΠΘΠερισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας στο συνέδριο SafeRhodes2014 καθώς και τα πρακτικά του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφτείτε το blog του συνεδρίου στην διεύθυνση http://saferhodes.blogspot.gr/. Η συμμετοχή των συνέδρων κοστίζει 50 ευρώ (φοιτητές 20 ευρώ) και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από το προαναφερόμενο blog του συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

Cisco: Εάν οι οργανισμοί του δημοσίου τομέα ήταν συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ… Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας, οι μη αμυντικές δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 472 δις δολάρια μέσω λύσεων του Internet of Everything για τη βελτίωση της αντιμετώπισης καταστροφών, τη διαχείριση στόλου, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και σε πολλούς άλλους τομείς.
Προλαμβάνονται και περιορίζονται οι πυρκαγιές με τεχνολογία; Ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων ενός καινοτόμου συστήματος για τη διαχείριση πυρκαγιών στην πολύπαθη Ελλάδα έγινε πρόσφατα στην Λέσβο. Στο έργο συνεργάστηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διεθνές Τμήμα Έρευνας της Microsoft (Microsoft Research), η Microsoft Ελλάς και το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft. Χρηματοδοτήθηκε από το Διεθνές Τμήμα Έρευνας της Microsoft.

In.gr Τεχνολογία

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest