Συνάντηση εργασίας αντιδημάρχων στην Δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου

Συνάντηση εργασίας στην Δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου πραγματοποίησαν χθες οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός και Πολιτισμού και Επικοινωνίας κ. Τέρης Χατζηιωάννου.
Στον Αρχάγγελο ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αργύρης Αργυρού και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, παρουσίασαν στους αντιδημάρχους τις προτάσεις τους και εξέθεσαν τα προβλήματα στους τομείς των αρμόδιων αντιδημάρχων.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Κάστρο Αρχαγγέλου, όπου και διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Αρχαιολογίας για την απομάκρυνση των παραπηγμάτων πουλερικών που βρίσκονται περιμετρικά του κάστρου και εντός –παρανόμως- του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και της βελτίωσης των δρόμων για την πρόσβαση των χιλιάδων επισκεπτών προς το ιστορικό κάστρο.
Αμέσως μετά οι τρεις αντιδήμαρχοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας του Μικρόσωμου Αλόγου της Ρόδου «Φαέθων», όπου οι άνθρωποι του Δ.Σ., ζήτησαν την συνδρομή του δήμου για την σίτιση των αλόγων και την προστασία του είδους , που αποτελεί μοναδική κληρονομιά της πανίδας του νησιού.
Οι αντιδήμαρχοι δεσμεύτηκαν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες να αναζητήσουν την ένταξη τους σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , παράλληλα με την χαρτογράφηση της περιοχής για την διασύνδεση μέσω μονοπατιών των σταβλικών εγκαταστάσεων με τον Άιθωνα.
Επομένη στάση η δημοτική κοινότητα Μαλώνας, όπου με την συνοδεία του πρόεδρου της Κοινότητας κ. Τάμη Καραγιάννη επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Μαλώνας (μια εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Κούκουλα), το κάστρο του Φερακλού (όπου εκκρεμεί η αποτύπωση), τον ζαχαρόμυλο της Ιπποτικής περιόδου . Στον αρχαιολογικό χώρο του Ζαχαρόμυλου, διαπιστώθηκε ότι αυθαίρετα έχει μετατραπεί σε μάντρα αιγοπροβάτων, άρα εκ των πραγμάτων σε συνεργασία με την αρχαιολογία απαιτείται η άμεση απομάκρυνση τους.
Στα Μάσσαρι ο πρόεδρος κ. Σπύρος Καλούδης και τα μέλη της κοινότητας, ζήτησαν την συνδρομή του δήμου για τη μετατροπή του πρώην παιδικού σταθμού σε Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.
Σημειώνεται ότι με εντολή του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, οι αντιδήμαρχοι, αλλά και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των οργανισμών επισκέπτονται σε κλιμάκια όλες τις δημοτικές ενότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση των προτάσεων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού.

Pin It on Pinterest