Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με τον διεθνούς φήμης γλύπτη Νίκο Φλώρο

Οι  βάσεις για μία στενή συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τον διεθνούς φήμης γλύπτη Νίκο Φλώρο και μέσω αυτού συνεργασία με μουσεία μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, με στόχο την προώθηση και προβολή του πολιτισμού της Ρόδου, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με τον  Έλληνα καλλιτέχνη.

Είναι πλέον γνωστό ότι, ο  γλύπτης Νίκος Φλώρος, με το σημαντικό έργο, τις πολλές τιμητικές διακρίσεις και τις εκθέσεις σε μουσεία ανά τον κόσμο,  θα είναι ο επίσημος Eλληνας καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Ρωσία για το 2016, έτος  Ελληνορωσικής φιλίας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Ναού Smolny της Αγίας Πετρούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται εξάλλου και η μεγάλη Έκθεση με τίτλο «Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο),  που φιλοξενείται ήδη στο  Παλάτι  του Μεγάλου Μαγίστρου, από τις 5 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου και την οποία έχει οργανώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου .

Ο δήμαρχος κάλεσε τον κ. Φλώρο να γίνει πρεσβευτής της Ρόδου, του πολιτισμού της, καθώς και της υποψηφιότητάς της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για  το 2021, πρόταση που απεδέχθη με ιδιαίτερη χαρά ο καλλιτέχνης. .

«Στόχος μας είναι να αναζητήσουμε από κοινού τρόπους ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι συνεργασίας με μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και με τη βοήθεια του  κ. Φλώρου να πετύχουμε τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδου» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος .

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest