Στέφανος Δράκος: Συντάσσομαι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου

Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς της χώρας και της Δωδεκανήσου, δίδουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Ρόδο, συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας το αυτονόητο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προωθεί ένα νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, που οδηγεί σε αφανισμό την αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία στήριζε και στηρίζει την αγροτική οικονομία, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Τα αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά σαφώς περιεγράφηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών Ρόδου, είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους δίκαια και υλοποιήσιμα. Με το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης – το οποίο έχουμε ήδη καταγγείλει στο σύνολό του, με δεδομένο ότι θίγει την πλειοψηφία των κλάδων, όπως είναι οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες – και σύμφωνα με τα όσα επίσημα έχουν καταγγελθεί από τους αρμοδίους, αγρότης θα πρέπει να καταβάλλει κάθε έξι μήνες εισφορές 900 ευρώ αντί 600 που κατέβαλε μέχρι σήμερα, ενώ εάν διαθέτει για παράδειγμα ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, μετά την πληρωμή των εισφορών, των φόρων κ.τ.λ., θα του απομένουν μηνιαίως περίπου 250 ευρώ, για να ζήσει την οικογένειά του.
Προσωπικά, συντάσσομαι στο πλευρό των αγροτών και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το σύνολο των δίκαιων και εφικτών αιτημάτων τους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη επιβίωσης του αγροτικού κλάδου στην Ελλάδα και τα όσα αυτός διαχρονικά έχει προσφέρει. Επανακαταθέτω το αίτημά μου, για απόσυρση του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, χωρίς κανένα προγραμματισμό, πλάνο και μελέτη και συντάσσομαι στο πλευρό των αγροτών, των κτηνοτρόφων, καθώς και του συνόλου των κλάδων που πλήττονται. Αναγνωρίζω την ανάγκη εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών και αναμόρφωσης του ασφαλιστικού και φορολογικού πλαισίου, αλλά με σοβαρότητα, σύνεση, λογική και αποτελεσματική τεκμηρίωση.

Στέφανος Δράκος
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Pin It on Pinterest