Σε Κάρπαθο και Κάσο ο Μπενέτος Σπύρου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» Μπενέτος  Σπύρου, πραγματοποίησε περιοδεία σε Κάρπαθο και Κάσο συνοδευόμενος από τους υποψήφιους στην Περιφερειακή Ενότητα, Θανάση Μιντσινίγο και Γιάννη Φραγκούλη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπύρου έφθασε στην Κάρπαθο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και κατά τη διάρκεια της παραμονής του, μέχρι και την Κυριακή το πρωί στο νησί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών αρχών, επιχειρηματιών, το Δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Χανιώτη αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο Καρπάθου Ηλία Λάμπρο καθώς και εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων του νησιού, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα του νησιού. Ο κ. Μπενέτος τους άκουσε προσεκτικά και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους, ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει την παράταξη έτοιμη για να υλοποιήσει το σχέδιό της.

Το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης έκανε βόλτα στον οικισμό και συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής»  Μπενέτος Σπύρου πραγματοποίησε ομιλία στο Δημαρχιακό Μέγαρο η οποία και μεταδόθηκε απευθείας από το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Καρπάθου.

Το απόγευμα είχε συνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπάθου – Κάσου κ. Αμβρόσιο. Κατόπιν μαζί με τους υποψήφιους της Ενότητας παρευρέθησαν  σε εκδήλωση στο εκκλησιαστικό μέγαρο Πηγαδίων όπου παρευρίσκονταν οι επίσημοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος.

Ακολούθως  χθες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μετέβη στην Κάσο όπου είχε συνάντηση στο δημαρχείο του νησιού με το δήμαρχο Δημήτρη Ερωτόκριτο και τον Αντιδήμαρχο  Γιώργο  Κουριαντάκη, καθώς τους υποψήφιους δημάρχους Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη και Κωνσταντίνο Περσελή. Είχε επίσης επαφή με τον πρώην δήμαρχο Κάσου Γιώργο Παπαγεωργίου.

Ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» πραγματοποίησε ομιλία – συζήτηση στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στο Φρυ, ενώ παραβρέθηκε στο πασχαλινό μπαζάρ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβανιτοχωρίου και παρακολούθησε και την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Ο Μπενέτος Σπύρου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις τρομερές ελλείψεις σε υποδομές του νησιού όπως το αποχετευτικό, η δεκαετής καθυστέρηση ολοκλήρωσης του σφαγείου, η κακή κτηριακή κατάσταση των σχολείων της Κάσου με χαρακτηριστική περίπτωση τη μη παραλαβή του Γυμνασίου για τριάντα χρόνια. Επίσης άκουσε τα παράπονα των πολιτών για τη κακή διαχείριση των αστικών και άλλων απορριμμάτων αλλά και τη μη λειτουργία του λατομείου με συνέπεια τη δραματική αύξηση του κατασκευαστικού κόστους κατοικιών αλλά και άλλων κτηρίων .  

Pin It on Pinterest