Ρόδος : Τον Σεπτέμβριο πιλοτικές πτήσεις απο την Ιορδανία με ενέργειες της Περιφέρειας

Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες πτήσεις, με προοπτική επίσημου ανοίγματος της γραμμής Ιορδανίας – Ρόδου από την σαιζόν του 2017
Τιμώμενη Περιφέρεια το Νότιο Αιγαίο, στο RoadShow του Λιβάνου

Η διείσδυση του Νοτίου Αιγαίου σε νέες τουριστικές αγορές, μαζί με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την μεθοδική και στοχευμένη προβολή των νησιών, αποτελεί έναν εκ των βασικών πυλώνων, όπου στηρίζεται το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις νέες αγορές, το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που εκδηλώνεται μέσα από τις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού, είναι στραμμένο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.
Είναι ενδεικτικό ότι βάσει διεθνών ερευνών, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τον εξερχόμενο τουρισμό των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής αναμένεται να φτάσουν τα 94 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και τα 216 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030 σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μετά από την επιτυχημένη παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού σε διαδοχικά Roadshow, που έγιναν σε Τεχεράνη, Άμπου Ντάμπι και Ριάντ, οπότε και άνοιξε ο δρόμος για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η Περιφέρεια επιχειρεί το «ξεκλείδωμα»

της αγοράς της Ιορδανίας, με δύο απευθείας πτήσεις προς Ρόδο στις 7 και στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι πτήσεις αυτές θα αποτελέσουν τον «πιλότο» για το επίσημο άνοιγμα της γραμμής Ιορδανίας – Ρόδου, με τακτικές πτήσεις από την σαιζόν του 2017.
Για τον σκοπό αυτό, η ελληνική πρεσβεία στην Ιορδανία έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να προμηθεύσει έγκαιρα τις βίζες στους Ιορδανούς τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ρόδο τον Σεπτέμβριο.
Το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης Τουρισμού για τις αγορές της Μέσης Ανατολής απορρέει από τα χαρακτηριστικά της τουριστικής αγοράς των χωρών αυτών, ως αγορές ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των προορισμών τουρισμού πολυτελείας, ως εκ τούτου επιδιώκει την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.
Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Ρόδου, λόγω μεγέθους, είναι το πρώτο κατά προτεραιότητα αεροδρόμιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που μπορεί να γίνει σταθμός για το τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής που κινείται προς την Ευρώπη.
Στην στρατηγική του ανοίγματος των νέων αγορών εντάσσεται επίσης η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου, ως τιμώμενη Περιφέρεια, στο RoadShow του Λιβάνου, από 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2016.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά:
«Το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών, σε συνδυασμό με την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την σωστή προβολή, είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζουμε την προσπάθεια «απογείωσης» των νησιών μας , ώστε να κατακτήσουν την θέση που τους αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, κινούμαστε μεθοδικά και με σχέδιο, κάνοντας πράξη ένα θεαματικό άνοιγμα στις χώρες της Mέσης Ανατολής. Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε την πόρτα στις αγορές της Ασίας , οι οποίες παρουσιάζουν μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την δυναμική, επιδιώκουμε να την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο, προς όφελος του τουρισμού των νησιών μας».

Dodecanese_Rhodes_F_Main

Pin It on Pinterest