Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Εξωκλήσι Αγίου Γεωργίου & Αποστόλου – Ευαγγελιστή Ματθαίου στην Παστίδα

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο εξωκλήσι Αγίου Γεωργίου & Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ματθαίου στην Παστίδα, παρουσία πλήθους κόσμου.

Την Κυριακή 15/11/2015 το απόγευμα έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε λιτανεία της εικόνας των Αγίων του Ιερού Ναού και Αρτοκλασία.

Ακολούθησε μουσική βραδιά με τους Μενεξέδες υπό την Διεύθυνση του Στάθη Μανούσου και κεράσματα για τον κόσμο.

Την Δευτέρα 16/11/2015 το πρωί, παρουσία του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου έγινε ο εγκαινιασμός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου & Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ματθαίου.

Όπως προβλέπεται από το τυπικό της Εκκλησίας, τοποθετήθηκαν λείψανα Αγίων στην Αγία Τράπεζα, έγινε πλύση αυτής και τοποθέτηση Ονομάτων υπέρ υγείας όλων των πιστών καθώς και η ένδυση της.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Παστίδας κ.Πάττας, η τ.Βουλευτής κ.Ιατρίδη, ο Προϊστάμενος του Τελωνείου κ.Κούρτης, Ο δωρητής κ.Παυλίδης Ματθαίος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παστίδας κ.Φυσίκα, οι Διοικητές των 542 Μ/Κ ΤΕ και 95 ΜΕΘ κ.α.

Εκ μέρους του Πατέρα Μακαρίου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Νικολάου Παστίδας δόθηκαν Εικόνες των Αγίου Γεωργίου & Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ματθαίου στους επισήμους.

Ακολούθησαν κεράσματα από τους:

Μέλα-Καραμέλα, Σύλλογος Γυναικών Παστίδας, Εστιατόριο «Γέφυρα», Παυλίδης Ματθαίος και εκδρομείς από Αφάντου που προσήλθαν για το γεγονός.

Ο Πατέρας Μακάριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Νικολάου Παστίδας θέλουν να ευχαριστήσουν δημόσια τον δωρητή κ.Παυλίδη Ματθαίο και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς για την ανέγερση και τον εγκαινιασμό του εν λόγω Ιερού Ναού.

Πλέον στο εξωκλήσι αυτό θα εορτάζεται η μνήμη των Αγίων εκτός από 23 Απριλίου και 16 Νοεμβρίου.

 

Pin It on Pinterest