Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω: “Ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλου χώρου υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών”

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με την άφιξη στην Κω εκατοντάδων μεταναστών και  προσφύγων δικαιώνει τη θέση του κόμματός μας αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού, για την ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλου χώρου υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας.

Σε ένα τέτοιο χώρο μπορούν και πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές ταυτοποίησης ώστε να αποσυμφορηθεί το Αστυνομικό Τμήμα. Έτσι  θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στον ίδιο χώρο μπορεί να παρέχεται βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, νομική αρωγή και διερμηνεία, καταγραφή και διευθέτηση αναγκών, μέχρι την αναχώρησή τους από το νησί.

Δυστυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού μας, αντί να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου, εθελοτυφλεί.

Οι επιχειρήσεις που διοργανώνει, δήθεν για την καθαριότητα των πάρκων, όχι μόνο δε δίνουν την παραμικρή απάντηση στο πρόβλημα αλλά το διασπείρουν σε διάφορες περιοχές του τουριστικού μετώπου της πόλης και των συνοικιών.

Ας αναλογιστεί τις πραγματικές ευθύνες της απέναντι στην τοπική κοινωνία και με αίσθημα ευθύνης να συνεργαστεί με την Πολιτεία. Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες όπως έκαναν πολλοί δήμοι της Δωδεκανήσου, που να εξασφαλίζουν την ανθρώπινη διαβίωση  των προσφύγων αλλά  ταυτόχρονα και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω

Pin It on Pinterest