«Ο κόσμος της Ρόδου έκανε το μαύρο της ΕΡΑ Ρόδου δικό του αγώνα»

Το σημερινό πρωινό ήταν ευοίωνο για την Δημοκρατία και την Ελευθερία του τύπου. Η μέρα της 11ης Ιουνίου 2015 θα μείνει  στην ιστορία σαν η μέρα που εξέπεμψε και πάλι η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση αυτής της χώρας μετά το μαύρο της ντροπής, μετά το κλείσιμο των μικροφώνων από αστυνομικές δυνάμεις και μετά από τις τόσες άνομες προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης να κόψει και να ράψει στα μέτρα της την Δημοσιογραφία.

Ο αγώνας για μια ανοιχτή ΕΡΤ, ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργούσα δεν ήταν μόνο ο αγώνας των δημοσιογράφων, ή μόνο των κομμάτων που αντιστάθηκαν στο μαύρο, ή μόνο του πνευματικού κόσμου της χώρας, ήταν κατά κύριο λόγο αγώνας που στηρίχτηκε και που γιγαντώθηκε από τον λαό. Το μαύρο, ενεργοποίησε ένστικτα και αντανακλαστικά που υπάρχουν βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία απέναντι σε κάθε προσπάθεια να φιμωθεί ο ελεύθερος λόγος. Ο λαός ήταν αυτός που κάθε βράδυ υπερασπιζόταν με την παρουσία του το Ραδιομέγαρο. Ο λαός ήταν αυτός που έκανε την ΕΡΤ OPEN κύρια φωνή αντίστασης και την ανέδειξε ως αντίπαλο δέος στις στημένες και υπαγορευμένες κραυγές των κυρίαρχων ΜΜΕ και τις ΝΕΡΙΤ.

Η σημερινή κυβέρνηση με το νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επικύρωσε μια λαϊκή ανάγκη και διεκδίκηση, έναν νόμο που προστατεύει την ιδέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που εγγυάται την αντικειμενικότητα, τη συμμετοχή των πολιτών και την πολυφωνία. Είμαστε περήφανοι σαν Αριστερά και σαν μέλη του Κοινοβουλίου μια τέτοια μέρα δικαίωσης και νίκης των αγώνων της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Χαιρετίζω από την πλευρά μου, σαν πολίτης, σαν τηλεθεατής και σαν μέλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που υπερασπίστηκε την δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία και έκανε πράξη την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και όλων των προγραμμάτων της, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών.

Σαν βουλευτής της Δωδεκανήσου και σαν κάτοικος της Ρόδου, νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΑ Ρόδου. Πλήθος κόσμου του νησιού πάλεψε, στήριξε, αντιστάθηκε στη σίγαση της ΕΡΑ Ρόδου, υπερασπίστηκε τις «πειρατικές» της εκπομπές και έκανε το μαύρο της ΕΡΑ δικό του αγώνα. Η επαναλειτουργία της ΕΡΑ έχει μεγάλη σημασία για τα νησιά μας αλλά ακόμη μεγαλύτερη για τους εργαζόμενους της ίδιας της ΕΡΑ Ρόδου, που μέσα σε ένα βράδυ βρέθηκαν απολυμένοι και ταυτόχρονα, υπόλογοι για τον εξοπλισμό του σταθμού που κανένας δεν πήγε να παραλάβει. Αυτοί οι εργαζόμενοι κράτησαν με νύχια και με δόντια τη φωνή της Δωδεκανήσου ζωντανή στα ερτζιανά, όσο κι αν η Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προσπάθησε να τους φιμώσει κατεβάζοντας τους διακόπτες του ρεύματος. Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι το σημερινό πρώτο σήμα της ΕΡΑ Ρόδου είναι το μήνυμα της ελεύθερης, αδέσμευτης, δημοκρατικής, δημόσιας ραδιοφωνίας που αντηχεί σε όλα τα νησιά μας, σε όλες τις θάλασσές μας.

Εύχομαι και ελπίζω όλες οι προσδοκίες για τη νέα ΕΡΤ να πραγματωθούν. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ: οφείλουμε να διεκδικούμε καθημερινά την καλύτερη, εγκυρότερη και πιο αδέσμευτη ενημέρωση που αξίζει στη Δημοκρατία μας και τον πολιτισμό μας.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest