Οι υποψήφιοι από το “ΠΟΤΑΜΙ” βρέθηκαν στην Κω

Τις θέσεις του κόμματός τους, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, ανέπτυξαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, οι υποψήφιοι βουλευτές με το «Ποτάμι» στα Δωδεκάνησα, Στάθης Μανουσάκης και Γιάννης Λιαγούρης. Αμφότεροι, εστίασαν στους λόγους που τους έκαναν να ασχοληθούν με την πολιτική και εντάχθηκαν στις τάξεις του συγκεκριμένου κόμματος.

Αφήσαμε τόσα χρόνια ανθρώπους φελλούς, είπε ο κ. Λιαγούρης, που δεν είχαν επαφή με την κοινωνία, να ασχολούνται με την πολιτική με τα τραγικά αποτελέσματα της τελευταίας 5ετίας, όλα αυτά με οδήγησαν να σηκωθώ από τον καναπέ και να ασχοληθώ με τα κοινά. Όλα αυτά τα χρόνια – συνέχισε – άφηνα αυτούς τους ανθρώπους, που βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μου, στην πλάτη της οικογένειάς μου και να διακινδυνεύουν την τύχη της 7χρονης κόρης μου.

Το ποτάμι ήρθε να ταράξει νερά πολιτικής, τόνισε. Εμείς, είμαστε ερασιτέχνες της πολιτικής, και δίνουμε τον καλό αγώνα για να μπορέσουμε να φέρουμε την πραγματική αλλαγή και η αλλαγή έγκειται στη συνεργασία.

Τόνισε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει 2 μεγάλα κόμματα που ονειρεύονται την «κουτάλα», από τη μία, την «κακή κυβέρνηση που μας έχει εξοντώσει οικονομικά» και από την άλλη «τον παραλογισμό των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ».

Είμαστε ο συνδετικός κρίκος, συνέχισε, αυτοί που θα βάλουν στο τραπέζι το νόημα της συνεργασίας. Καλώ τον Δωδεκανησιακό λαό, να σκεφτεί ψύχραιμα για το τι τον συμφέρει. Το συμφέρον όλων μας είναι να έχουμε κοινή στρατηγική και κοινή λύση, αυτό που λέμε «εθνική Ελλάδας», να έχουμε δηλαδή τους καλύτερους παντού.

Κλείνοντας, ο κ. Λιαγούρης υπογράμμισε ότι στις συνεργασίες το «Ποτάμι» έχει «κόκκινες γραμμές». Δεν είμαστε παντός καιρού, είπε, ούτε πάμε με όλα σαν την κόκα κόλα, έχουμε κάποιες αρχές αδιαπραγμάτευτες.

Κλείνοντας χαρακτήρισε παρήγορο το γεγονός ότι ο κόσμος δείχνει «απίστευτη ανταπόκριση» και εξέφρασε την πίστη ότι οι πολίτες, «δεν θα τσιμπήσουν ούτε την τρομολαγνία από μια πλευρά, ούτε από την απέραντη υποσχεσεολογία από την άλλη».

Ο έτερος υποψήφιος Στάθης Μανουσάκης από την πλευρά του, τόνισε ότι το «Ποτάμι» είναι το πρώτο κίνημα που φτιάχτηκε από ανθρώπους χωρίς κομματικό παρελθόν, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και που έχουν νιώσει την αδικία του συστήματος στην καθημερινότητά τους.

Διεκδικούμε την ψήφο του Δωδεκανησιακού λαού, είπε, για να αποδείξουμε ότι νέοι άνθρωποι, μακριά από τις αραχνιασμένες ιδεολογίες του παρελθόντος, στο «Ποτάμι» έχουν λόγο. Αρκετά έχει πληρώσει η γενιά των 30αρηδων τα λάθη των προηγούμενων, όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον, θα δουλέψουμε με όρεξη, με νέες ιδέες για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα.

Τα μεγάλα κόμματα, κατέληξε, προσπαθούν να αποδείξουνε με κοκορομαχίες ποιος είναι πιο επικίνδυνος. Εμείς λέμε ότι όλοι μαζί πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα και όχι με διαξιφισμούς και με αντιπαλότητες να κάνουμε πόλεμο εντυπώσεων.

Για μας ο δρόμος για τη νέα γενιά έχει ανοιχτεί και ας ελπίσουμε ότι μέσα από το ποτάμι θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά μας.

http://vimatisko.gr/

Pin It on Pinterest