Μεγάλη η επιτυχία της ετήσιας εκδήλωσης της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, έβαλε όλη την τέχνη της στην επιτυχημένη ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση, στο Castello Rosso, την περασμένη Παρασκευή 27/03/15.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φιλήμων Ζαννετίδης ο οποίος έδωσε το στίγμα της συνεργασίας της Περιφέρειας με την Λέσχη και το όφελος που έχουν τα νησιά μέσα από τις δράσεις, τις εκδηλώσεις  και την εκπαίδευση, ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξεν/χείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος παρουσίασε την  δυναμική της εστίασης στο πακέτο διακοπών, η κα Μαριτάνα Ανθοπούλου Αλακιώτου που εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και στενός συνεργάτης της Λέσχης ως υπεύθυνη της Aegean cuisine, ο κ Κώστας Χατζηδάκης, διευθυντής του ΚΕΚ Γεννηματάς , ο οποίος συνεργάζεται με τη Λέσχη στα εκπαιδευτικά προγράμματα γαστρονομίας και κουζίνας , τα ΜΜΕ, Ιριδα και Ωμέγα tv, οι φίλοι της Λέσχης και τα μέλη με τις οικογένειές τους. Την εκδήλωση προλόγισε η κα Άντα Καραγιάννη προσεγγίζοντας το έργο της Λέσχης ως όχημα στρατηγικής επικοινωνίας και εργαλείο μάρκετινγκ για τον προορισμό. Ο πρόεδρος κ. Νίκος Χριστοφόρου τόνισε την ανάγκη να πάρει η γαστρονομία τη θέση που της αξίζει γιατί αυτό δε συμβαίνει τώρα παρά το μεγάλο έργο της Λέσχης που δείχνει καθαρά το δρόμο και τη στοχοθεσία.

Η ομάδα που υλοποίησε το σύγχρονο εδεσματολόγιο με παραδοσιακές γεύσεις και τοπικά προϊόντα είναι τα μέλη: Τάσος Ταβουλάς, Μισομικές Σταμάτης, Στεφάναρος Γιώργος, Ιωαννίδης Στέφανος, Πανάγος Δημήτρης, Λάμπρου Παναγιώτης, Ελευθεράκη Δέσποινα, Γιώργος Σαμαράς, Ελίνα Κοντούζογλου και οι δευτεροετείς σπουδαστές, τμήματος ζαχαροπλαστικής ΕΠΑΣ Ρόδου: Παρασκευά Σμάρω, Χατζησάββας Λάζαρος, Κορωναίος Μάριος, Βαρνάβας Κυριάκος.

Οι σεφ, άνοιξαν το κλειστό κουτί της τοπικής γαστρονομίας και την έβαλαν στη μαζική εστίαση σε μια εποχή που δε το τόλμησαν τα εστιατόρια. Για τις ενέργειες αυτές πριν 15-18 χρόνια, αξίζουν συγχαρητήρια σε ξενοδόχους και στην ΕΞΡ. Έφεραν την ιστορία μας πιο κοντά, απέδειξαν ότι η διατροφή μας δε διαφέρει και πολύ από αυτή των Ροδίων της δωρικής περιόδου και έδωσαν δύναμη στον πρωτογενή τομέα με πολλούς τρόπους και κορωνίδα τη συνεργασία με τον τριτογενή. Έκαναν τη θεωρία πράξη και με το πέρασμα των χρόνων μέσα από τη συνεργασία με φορείς και το ΚΕΚ Γεννηματάς, έκαναν την πράξη, θεωρία. Ενθαρρύνουν τους νέους, δημιουργούν «σχολή» με αλληλεγγύη και αρχές ομαδικότητας που αποδεικνύεται χρυσή συνταγή. Είναι ενθουσιώδεις και εργατικοί, πήρε χρόνο αλλά κατάφεραν να δώσουν εξωστρέφεια στο πιατο της κυρίας Τσαμπίκας, Μαρίκας κλπ και το έκαναν γκουρμε με μεγάλη διατροφική αξία.

Τολμούν να διαγωνίζονται, ολιγομελείς ομάδες και να κερδίζουν.  Πρόσφατα κέρδισαν  τη 2η θέση σε μεγάλο διεθνή διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη εκπροσωπώντας τη χώρα.  Αυτό που συμφωνήθηκε από όλους, είναι η συνεργασία με στόχο την  ανάδειξη της γαστρονομίας στη θέση που της αξίζει στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Δωδεκανήσου.

Pin It on Pinterest