“Λίγο πριν την κάλπη, δίνουμε τη δική μας απάντηση από τις εκλογές”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΣΥΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συνάδελφοι είναι ώρα και μπροστά στις εκλογές 20 Σεπτεμβρίου αλλά και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας να δώσουμε τη δική μας απάντηση διεκδικώντας τη ζωή που μας ανήκει. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να τιμωρήσουμε όσους μας κορόιδεψαν, μας εξαπάτησαν και συνεχίζουν να μας λένε ψέματα. Να δοκιμάσουν οι εργαζόμενοι τη μεγάλη τους δύναμη, που ως τώρα την έβαλαν σε δεύτερη μοίρα, εναποθέτοντας ελπίδες σε μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ένωσή τους, την ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα.

Ας θυμηθούμε συνάδελφοι αυτοί που ψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο και ειδικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τι έλεγαν στους εργαζόμενους. Μας καλούσαν να κάνουμε «αγάντα» γιατί ερχόταν η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα έσκιζε τα μνημόνια. Ότι πρώτος της νόμος θα ήταν η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751, των συλλογικών συμβάσεων, της μετενέργειας, της 13ης σύνταξης κτλ. Οι άλλοτε υπερυπουργοί και στελέχη της εν λόγω κυβέρνησης που συγκρότησαν το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας είναι αυτοί που ψήφισαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφαίμαξε τα ταμεία για να πληρωθούν τα δάνεια των προηγούμενων μνημονίων, που στήριξαν τη συμφωνία 20 Φλεβάρη, που δεν έβγαζαν «κιχ» για τις δηλώσεις Καμένου για Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, που ψήφισαν «παρών» στη πρόταση της κυβέρνησης τον Ιούλιο, που μέχρι και όταν ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα 2 προηγούμενα μνημόνια και μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ και το τρίτο. Είναι «σεσημασμένοι» στην αντιλαϊκή επίθεση χρειάζεται να τους καταψηφίσουμε. Συνάδελφοι χρειάζεται να καταδικάσουμε και τη φασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  που παρόλο που δε ψήφισε το τρίτο μνημόνιο παραμένουν τα μαντρόσκυλα του συστήματος είναι απέναντι στους εργάτες και το έχουν αποδείξει τόσο μέσα στη Βουλή στηρίζοντας το κεφάλαιο όσο και στη δολοφονική τους δράση απέναντι στο κίνημα και στο ΠΑΜΕ.                                                                                                                                                       

Χρειάζεται συνάδελφοι να δούμε ποιους είχαμε απέναντί μας όλο αυτό το διάστημα και ποιοι τους εκπροσωπούν. Απέναντί μας είχαμε την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτοί που μας μείωναν τους μισθούς, που μας απέλυσαν, που κατήργησαν τα εργασιακά μας δικαιώματα, είναι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί που ενώ ψήφισαν τα μνημόνια λένε ότι θα βρουν «αντισταθμιστικά μέτρα» για να απαλύνουν τη σκληρότητα των μέτρων. Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες που τώρα μπροστά στις εκλογές πάνε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ψαρέψουν στα θολά νερά. Τη δράση των συγκεκριμένων τη γνωρίζουμε και στο συνδικαλιστικό κίνημα στην ΟΙΥΕ-ΓΣΕΕ-στο ΕΚΡ . Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που υπέγραψαν συμβάσεις με μειώσεις μισθών, υπονόμευαν και εκφύλισαν τις κινητοποιήσεις, ζητούσαν από τον κόσμο να τηρήσει στάση αναμονής.

Το σωματείο και το ΠΑΜΕ  από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε έγκαιρα για το ρόλο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να διεκδικήσουν την επαναφορά των δικαιωμάτων τους οι εργαζόμενοι και στο να οργανώσει με όλους τους τρόπους τον αγώνα ενάντια στο τρίτο μνημόνιο. Στη ψήφιση του μνημονίου 13 Αυγούστου μόνο το Π.Α.ΜΕ. και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό ήταν στο δρόμο.

Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε το σωματείο μας δημιουργούμε και ενισχύουμε τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Έχουμε ακόμα σκληρούς αγώνες μπροστά μας μετά τις εκλογές και πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι πιο οργανωμένοι. Μπροστά μας έχουμε μέτρα όπως : την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ για την μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.

Η λύση στα βάσανα των εργαζόμενων δε θα έρθει με μια κυβερνητική εναλλαγή. Χρειάζονται μακρόπνοοι και καλά οργανωμένοι αγώνες με στόχο την πραγματική ανατροπή και ρήξη με τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδέψουν με τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και να πάρουν αυτοί τα κλειδιά της οικονομίας.

Δίνουμε απάντηση και μέσα από τις εκλογές.                                                                                                             Τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, διεκδικούν πάλι την ψήφο σου, με ψεύτικες υποσχέσεις και κοροϊδίες. Θέλουν να σε ξεγελάσουν ακόμα μια φορά και να αποκτήσουν την κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να ολοκληρώσουν την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, που απαιτούν τα μεγάλα συμφέροντα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Καταδικάστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των μνημονίων που σε οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Μη χαραμίζεις την ψήφο σου στον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη Λαϊκή Ενότητα. Με τη γνωστή χρεοκοπημένη αντιμνημονιακή ρητορεία. Με προτάσεις τους, όπως έκανε πριν τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ 1, στηρίζουν την κυριαρχία των μονοπωλίων και σε καταδικάζουν στη θέση που ήδη βρίσκεσαι.

Εμπιστέψου τώρα το ΚΚΕ

Αποκάλυψε έγκαιρα το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σε οδήγησε στη σημερινή κατάσταση όταν όλοι οι άλλοι πανηγύριζαν. Υπεράσπισε τα δικαιώματά σου καταθέτοντας προτάσεις νόμου και τροπολογίες στη Βουλή για την ανακούφισή σου.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση

Για να υψωθεί ένα ισχυρό τείχος απέναντι στα μνημόνια και τα νέα μέτρα που τσακίζουν το εισόδημά σου και σε οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να αποκτήσει  αντοχή, προοπτική, στοχεύοντας τον πραγματικό ένοχο.

Για να δυναμώσει η αμφισβήτηση γι ́ αυτόν το δρόμο ανάπτυξης.

Για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.

 Οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα δεν είναι μονόδρομος!

Στις 20 του Σεπτέμβρη,

Το στοίχημα για το λαό είναι πώς θα αναδειχθεί πιο ισχυρός μετά τις εκλογές, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Χρειάζεται ο λαός να οργανώσει την πάλη του για να μπορέσει να αποτρέψει και να πει το μεγάλο όχι στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους με συνέπεια, και αυτή η συνέπεια σημαίνει στήριξη του ΚΚΕ. Οργανωνόμαστε για τη συνέχεια στο σωματείο μας και το ΠΑΜΕ, στο δικό μας εργατικό μέτωπο. Επαγρυπνούμε και προετοιμαζόμαστε με αισιοδοξία για τις μάχες που θα έχουμε μπροστά μας.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ     

                                                            

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ                                                                        ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ

ΚΑΣΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Pin It on Pinterest