Ιστιοπλοϊκός αγώνας “ΤΟ ΤΑΜΑ” με προορισμό τον Πανορμίτη

Ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες για το 2016 του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Ο πρώτος αγώνας έχει προορισμό τον Πανορμίτη. Πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα “ΤΟ ΤΑΜΑ”, κατά τον οποίο τα σκάφη εκκινούν το πρωί του Σαββάτου από τη Ρόδο και ταξιδεύουν τερματίζοντας στον όρμο του Πανορμίτη, εκτελώντας το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Την Κυριακή το πρωί, μετά τον εκκλησιασμό, στην προβλήτα που βρίσκεται μπροστά από την Ιερά Μονή του Πανορμίτη πραγματοποιείται ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός των σκαφών. Στη συνέχεια τα σκάφη εκκινούν από τον Πανορμίτη και επιστρέφουν στην Ρόδο εκτελώντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα. Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 80 ιστιοπλόοι και 14 σκάφη του συλλόγου.

Στα πλαίσια του αγώνα «ΤΟ ΤΑΜΑ», την Πέμπτη 5 Μαΐου θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα. Η συγκέντρωση κυβερνητών θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Συλλόγου στην Μαρίνα Μανδρακίου στις 21:30 το βράδυ.

Για μια ακόμη χρονιά οι αγώνες του ΑΣΙΑΘΡ προβλέπεται να διεξαχθούν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, καθώς σκάφη, κυβερνήτες και πληρώματα έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια την αγωνιστική τους επάρκεια σε σχέση με άλλα πληρώματα του ελληνικού αλλά και του διεθνούς χώρου.

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr

Pin It on Pinterest