Θρήνος από τους συγγενείς – 16 Γερμανοί μαθητές & 2 βρέφη επιβάτες της μοιραίας πτήσης

Την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή της συντριβής του μοιραίου Aibus, συγκλονισμένοι φθάνουν στο αεροδρόμιο El Prat τηςΒαρκελώνης, συγγενείς των επιβατών της πτήσης GWI9525 από Βαρκελώνη προς Ντίσελντορφ.

Το Airbus με 150 επιβαίνοντες, επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις και όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών δεν υπάρχουν επιζώντες.

H El Pais αναφέρει ότι ανάμεσα στη λίστα των 144 επιβατών υπάρχουν και 16 γερμανοί μαθητές που επέστρεφαν στη Γερμανία μετά από εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τους συνόδευαν και δυο καθηγητές.

Μια εκπρόσωπος της πόλης Χάλτερναμ Ζε, στη βορειοδυτική Γερμανία, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι 16 μαθητές και δύο καθηγητές ενός σχολείου της πόλης επέβαιναν στο αεροσκάφος Airbus A320 .

Η επίσημη ενημέρωση της εταιρίας

Κατά την ενημέρωση της εταιρίας εκπρόσωπος της ανέφερε ότι ανάμεσα στους επιβάτες είναι και δυο μωρά.

Η πτώση του αεροσκάφους ξεκίνησε από τα 38.000 πόδια  και διήρκησε οκτώ λεπτά.

Δεν είναι σαφές αν το αεροσκάφος ή κάποιος άλλος εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπο της εταιρείας είχε αναφέρει πως μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 67 γερμανοί πολίτες

Μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας είναι 45 Ισπανοί.Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι στους επιβάτες υπήρχαν και Τούρκοι πολίτες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την πολιτική αεροπορία της Ισπανίας απογειώθηκε από την Βαρκελώνη στις 8.55 GMT.

Σωστικά συνεργεία, ξεκίνησαν ήδη την επιχείρηση προσέγγισης του δύσβατου σημείου στο οποίο συνετρίβη το μοιραίο αεροσκάφος.

Δείτε παρακάτω φωτογραφία της περιοχής όπου συνετρίβη το μοιραίο αεροσκάφος, από ελικόπτερο όπως τη μετέδωσε το France2.

300 αστυνομικοί και οι πυροσβέστες κατευθύνονται στο σημείο της συντριβής, ενώ ο αριθμός τους θα φτάσει τους 600 τις επόμενες ώρες.

Λόγω της δυσβατότητας της ορεινής περιοχής όπου έγινε η συντριβή και επειδή είναι δύσκολη η ασύρματη επικοινωνία των σωστικών συνεργείων, αεροπλάνα τύπου μιράζ θα λειτουργούν ως κέντρα επικοινωνίας πετώντας πάνω από την περιοχή, διευκολύνοντας το έργο των επίγειων ερευνών.

To συγκεκριμένο Airbus είναι ηλικίας 24 ετών και πετούσε με την Lufthansa group από το 1991.

πηγή: thetoc.gr

Pin It on Pinterest