Η ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Δωδεκανήσου για την κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Η ελληνική πολιτική ηγεσία με την απόφασή της να καταργήσει οριστικά από την 1η Οκτωβρίου  τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α στη Ρόδο, έθεσε την ταφόπλακα στην τοπική μας οικονομία.

Για μια ακόμη φορά το ανάλγητο κράτος χτύπησε στα Δωδεκάνησα,  τη ναυαρχίδα του τουρισμού την Ρόδο, συμπεριλαμβάνοντας την στα πρώτα νησιά που καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Αυτή τη φορά όμως ήταν η χαριστική βολή σε μια περιοχή που μέσα στην οικονομική συγκυρία που περνάει όλη η χώρα, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβιώσει και να κρατηθεί όρθια.

Έπεσε στο βωμό του άκρατου λαϊκισμού μιας κυβέρνησης που χαρακτηρίζεται αριστερή και είχε υποσχεθεί προεκλογικά σε όλους μας ότι τα προνόμια της Δωδεκανήσου δεν πρόκειται να θιγούν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί σ΄ αυτό κάνοντας μάλιστα προκλητικές πομπώδεις δηλώσεις του τύπου «ιδού  η Ρόδος , ιδού και το πήδημα», που αποδείχθηκαν τελικά προφητικές.

Η Ρόδος έπεσε και στο βωμό ριψάσπιδων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Παρέδωσαν αμαχητί τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α αφήνοντας ανυπεράσπιστους και εκτεθειμένους τους νησιώτες χωρίς κανένα άλλο μέσο αντιστάθμισης των δυσκολιών της ζωής στον ακριτικό δύσκολο νησιωτικό χώρο μας.

Με την υπαναχώρηση τους αυτή επέτρεψαν  να συμβεί ένα μεγάλο ιστορικό λάθος εθνικής σημασίας με άγνωστες προεκτάσεις για το  μέλλον.

Έμεινε κενό το γράμμα  νησιωτικότητα που προβλέπεται από το Σύνταγμα, οι νησιωτικές πολιτικές , τα δε αντισταθμιστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί ακούγονται μόνο σαν κακόγουστο αστείο.

Τι θα πετύχουν με το μέτρο αυτό:

  • Να αυξηθεί το κόστος ζωής των κατοίκων,
  • Να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου με αποτέλεσμα, τη συρρίκνωση του τζίρου των τουριστικών επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας,
  • Να ευνοηθούν οι ανταγωνιστικές σε ότι αφορά τον τουρισμό γειτονικές χώρες,
  • Να βάλλουν λουκέτο περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
  • Να αυξηθεί ο τζίρος της μαύρης οικονομίας και να εκτιναχθεί στα ύψη η φοροδιαφυγή.

Είναι ηθικό μας καθήκον  να καταγγείλουμε όλους αυτούς που  με την αδιαφορία τους και  την  υπογραφή τους μας οδήγησαν σ΄ αυτό το επακόλουθο, καθώς και όλους αυτούς που κατά καιρούς στοχοποίησαν και κατασυκοφάντησαν τη Ρόδο προσπαθώντας να τη χρησιμοποιήσουν ως κερκόπορτα στα σχέδια τους.

Η καταγγελία αυτή αποτελεί μέγιστο ζήτημα αξιοπρέπειας για όλους τους Ροδίτες και επιβάλλει την ανάληψη της πολιτικής και ηθικής ευθύνης από αυτούς που με τις πράξεις τους οδήγησαν στο να αποτελεί η σημερινή ημέρα μια μελανή σελίδα για την  ιστορία του τόπου μας.   

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ….

Pin It on Pinterest