«Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»

Μέσα στην εβδομάδα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε.Μεϊμαράκης, θα παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Θα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και θα αποτελεί κεντρική προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βασικές αρχές του Εθνικού Σχεδίου αλλά και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν συζητήθηκαν την Παρασκευή το πρωί σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην οποία συμμετείχε και ο Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού και υπ. Βουλευτής της Ν.Δ στα Δωδεκάνησα, κ. Μάνος Κόνσολας.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Η χώρα χρειάζεται την εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου για το μεταναστευτικό.

Πληρώνουμε πολύ ακριβά τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική ανοιχτών συνόρων, την αδυναμία του Κράτους να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά.

Το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό θα έχει δύο άξονες:

– Την αντιμετώπιση του προβλήματος στα νησιά και στο εσωτερικό της χώρας.

– Την υιοθέτηση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής.

Με την απορρόφηση των 470 εκ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ε.Ε., από τα οποία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν κατάφερε να απορροφήσει ούτε ένα ευρώ, στοχεύουμε:

– Στην ενίσχυση της ασφάλειας των θαλάσσιων συνόρων,

– Στη διαμόρφωση κέντρων υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει μάχη για την άμεση εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο. Αυτό σημαίνει ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο, οι αιτήσεις για το άσυλο θα εξετάζονται από ευρωπαϊκή αρχή.

Σημαίνει αναλογική διάχυση των προσφύγων και επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους».

Pin It on Pinterest