Η Μίκα Ιατρίδη στη σύσκεψη στο Δήμο Ρόδου για το ενεργειακό

«κ. Πρόεδρε της ΔΕΗ, προχωρήστε σε γενναίους διακανονισμούς για την πληρωμή των λογαριασμών των νησιωτών προς την επιχείρηση σας και δώστε λύση στο ενεργειακό ζήτημα του νησιού μας».  

Στη σύσκεψη στο Δήμο Ρόδου για το ενεργειακό συμμετείχε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ, κ. Αρθούρου Ζερβού και του προέδρου της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Κώστα Ζωντανού.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ του ζήτησε να εξαντλήσει η επιχείρηση όλες τις δυνατότητες που έχει και να προχωρήσει σε γενναίους διακανονισμούς των οφειλών των λογαριασμών προς τη ΔΕΗ.

Η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι, παρά την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, ότι τα Δωδεκάνησα ευημερούν λόγω του τουρισμού, εντούτοις, τόσο στα μεγάλα, όσο και στα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου, πολλοί νησιώτες αδυνατούν, λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ και η επιχείρηση θα πρέπει να δώσει λύση.

Σε σχέση με το ζήτημα που έχει προκύψει με την κατασκευή του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Αγ. Νικόλαο, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις, από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί και υπάρχουν, ώστε ο υποσταθμός να κατασκευαστεί σε άλλη περιοχή.

Σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ για την ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου στην Κατταβιά, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι οι Δωδεκανήσιοι έχουν χορτάσει, μέχρι τώρα, από υποσχέσεις. Αυτή τη φορά, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, με την αντίστοιχη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση η Ρόδος να αντιμετωπίσει ζητήματα διακοπής της ηλεκτροδότησης, όπως είχε συμβεί στη Σαντορίνη.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση της η βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι το ενεργειακό δεν προσφέρεται για κομματική ή παραταξιακή εκμετάλλευση. Χρειάζεται ευρύτερος σχεδιασμός για την επίλυση του, όπως το να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες διασύνδεσης και οι ανανεώσιμες πηγές και, σε κάθε περίπτωση, να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι αγωνίες των κατοίκων.

Pin It on Pinterest