Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα στη Βουλή για την Αποκατάσταση ζημιών στο Κτίριο της Αστυνομίας στην Πάτμο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας την αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου, που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα της Πάτμου.

Ο κ. Κόνσολας  επισημαίνει ότι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, όπως η αποκόλληση σοβάδων, οι ρωγμές και η υγρασία, τα κατεστραμμένα κουφώματα, αλλά και η κατάρρευση των εξωτερικών κορνιζών του κτιρίου, εκτός από τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκαλούν, δεν συνάδουν με το εργασιακό περιβάλλον μιας δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα του Αστυνομικού Τμήματος ενός νησιού, που αποτελεί τουριστικό προορισμό.

  Ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της κατάστασης του κτιρίου, να προβεί στην άμεση έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάστασή του.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση ζημιών στο Κτίριο της Αστυνομίας στην Πάτμο»

Κύριε Υπουργέ,

Το Αστυνομικό Τμήμα της  Πάτμου εξυπηρετεί καθημερινά τους πολίτες, αλλά και τις ανάγκες των επισκεπτών ενός νησιού με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του, είναι η καταλληλότητα των κτιριακών υποδομών του χώρου στον οποίο στεγάζεται.

Δυστυχώς, η κακή κατάσταση του κτιρίου καθιστά την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης και επισκευών, ως κορυφαία προτεραιότητα.

Τον τελευταίο καιρό έχουν οξυνθεί τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που καθιστούν το εργασιακό τους περιβάλλον ακατάλληλο και επικίνδυνο, τόσο για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, όσο και για τους πολίτες.

Τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφονται, είναι:

  • Η αποκόλληση των σοβάδων από τα ταβάνια του κτιρίου και η έλλειψη μόνωσης στην ταράτσα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τους αστυνομικούς του τμήματος, αλλά και τους πολίτες της Πάτμου, που το επισκέπτονται για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους.
  • Οι ρωγμές στο κτίριο και η υγρασία που αποτελεί επακόλουθο των ρωγμών γεγονός που καθιστά το εργασιακό περιβάλλον ακατάλληλο.
  • Τα κατεστραμμένα κουφώματα που επιτρέπουν την εισροή νερού από τις βροχοπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο και πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν με καινούργια σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Τα κρατητήρια είναι ακατάλληλα και δε θα είναι εφικτή η χρήση τους σε περίπτωση που υπάρξουν κρατούμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κτίριο της Αστυνομίας της Πάτμου βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του λιμανιού και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του νησιού  από την εποχή της Ιταλοκρατίας.

Η εικόνα, μάλιστα, της αποκόλλησης των πέτρινων κορνιζών του κτιρίου είναι τουλάχιστον θλιβερή και προκαλεί δυσμενή σχόλια από τους επισκέπτες του νησιού.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Εάν το Υπουργείο  προτίθεται να προβεί στην άμεση χρηματοδότηση της αποκατάστασης και των αναγκαίων επισκευών στο κτίριο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Pin It on Pinterest