Επιτυχημένη η ημερίδα με θέμα: «Το νερό και η σημασία του στη ζωή μας»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Το νερό και η σημασία του στη ζωή μας», που διοργανώθηκε από Το Ίδρυμα υποτροφιών Ρόδου Μαίρης και Εμμ. Σταματίου σε συνεργασία με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/μιας Εκπ/σης Δωδ/σου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού.

Η ημερίδα έλαβε χώρα την Τετάρτη, 18-03-15 στην αίθουσα του Ιδρύματος Σταματίου από τις 18:00 έως τις 20:00 και την παρακολούθησαν 60 εκπαιδευτικοί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

  • Χαιρετισμός- εισαγωγή από Μουλά Ευαγγελία, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Δωδ/σου
  • Λιαράκου Γεωργία, αναπληρώτρια καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Το ζήτημα του νερού στην εποχή μας»
  • Διακομανώλης Νικ. Εμμανουήλ, Γενικός διευθυντής ΔΕΥΑΡ, διπλωματούχος μηχανολόγος-μηχανικός: «Διαχείριση υδατικών πόρων στο νησί της Ρόδου- ο ρόλος της ΔΕΥΑΡ».
  • Παρουσιάσεις περιβαλλοντικών προγραμμάτων από σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης:
  • Κοτσίφη Ανδρομάχη, 7ο Δημ. Πόλεως Ρόδου.
  • Ταμβακά Ελπίδα, 18ο Nηπιαγωγείο Πόλεως Ρόδου
  • Γιαννάκου I.- Δρυμώνη Θ., Γυμνάσιο Καστελλόριζου, Save the flask
  • Παπαγεωργίου Ι. – Καραίσκου Β. – Μαστροσάββα Θ., 3ο ΓΕ.Λ. Ρόδου: Υδάτινοι δρόμοι.

Με το πέρας της ημερίδας διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους- σε cd -το ηλεκτρονικό βιβλίο με θέμα: Εκπαίδευση και Αειφορία: καινοτόμες Σχολικές Δραστηριότητες στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, σε επιμέλεια Ε. Μουλά και Ι. Παπαδομαρκάκη και έκδοση του Ιδρύματος Σταματίου. Το βιβλίο δημιουργήθηκε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά και αποτελεί σύνθεση πρότυπων παρουσιάσεων υλοποιημένων Προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς. Η αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος Σταματίου με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δωδ/σου θα συνεχιστεί και φέτος, με τη εκ νέου υποστήριξη της παραπάνω επιτυχημένης δράσης, δηλαδή την οικονομική ενίσχυση και έκδοση ενός ακόμη ηλεκτρονικού βιβλίου με θέμα: Εκπαιδεύοντας ενεργούς πολίτες.

Pin It on Pinterest