Επιθεώρηση εργασιών από το Δήμαρχο Ρόδου σε Κοιλάδα Πεταλούδων και Ιαλύσσιο

Τις εργασίες, αποκατάστασης και συντήρησης του μοναδικού βιότοπου  της Κοιλάδας Πεταλούδων, αλλά και τις εργασίες καθαρισμού στο Ιαλύσσιο, επιθεώρησε  σήμερα ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου  της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννη Αφεντούλη και τον τοπικό σύμβουλο Ιαλυσού Θωμά Τσίκκη.

Οι εργασίες, που ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς αλλά  με λιγοστό προσωπικό, αφορούν στην αποκατάσταση και επιδιόρθωση της περίφραξης της Κοιλάδας Πεταλούδων κατά μήκος της διαδρομής των επισκεπτών, των πεζοδρόμων εντός της  Κοιλάδας και των κρουνών, των τμημάτων της περίφραξης επί του επαρχιακού δικτύου, καθώς και την αποκατάσταση των υπαρχόντων μονοπατιών προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στο γεγονός ότι δεν έχουν σταλεί ακόμα από το υπουργείο Εσωτερικών οι εγκύκλιοι για την προκήρυξη από το Δήμο Ρόδου, του διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού, εστίασε ο δήμαρχος, με αποτέλεσμα όπως υπογράμμισε «το υφιστάμενο προσωπικό από τη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων να εργάζεται περισσότερο προκειμένου ο σπάνιος αυτός βιότοπος να είναι έτοιμος εγκαίρως πριν την έναρξη της σαιζόν».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος επιθεώρησε το συνεργείο οχημάτων Καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, συζήτησε με το προσωπικό για τις ελλείψεις και τις ανάγκες του τμήματος.

Η επιθεώρηση του δημάρχου και στελεχών της δημοτικής αρχής ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του στο Ιαλύσσιο, παρουσία και του τοπικού συμβούλου Ιαλυσού Θωμά Τσίκκη. Η φθορά και οι ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο είναι μεγάλες , οι εργασίες καθαρισμού επείγουσες και αναγκαίες , καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι ως γνωστόν η αξιοποίηση του κτιρίου από ιδιώτες επενδυτές με διαγωνισμό, όπως και άλλα σημαντικά κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου.

Pin It on Pinterest