Ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς σχολείων της Ρόδου σχετικά με το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών

Το τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τη σχολή Νοσοκόμων και την συμμετοχή ιδιωτών ιατρών, άρχισε την παρουσίαση του προγράμματος Πρώτων Βοηθειών που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Δήμου Ρόδου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αυτής πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, υπό την εποπτεία του Περιφερειακού Συμβούλου, Οδοντιάτρου κ. Καραμαρίτη Νικόλαο, με την παρουσία του Προϊσταμένου του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Ν Αιγαίου κ. Κατσαρού Επαμεινώνδα ,με την συνδρομή των νοσηλευτριών του τμήματος κ. Κούκου Βασιλικής και κ. Τσέτσερη Κυριακής, της κ. Πεζουβανάκη Μαρίας της σχολής Νοσοκόμων ΠΕ Νοσηλευτών καθώς και του ιατρού κ. Παπαντωνίου Παναγιώτη.

Στόχος του προγράμματος είναι η υπεύθυνη  ενημέρωση η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις που προκύπτουν στους σχολικούς χώρους παρέχοντας πρώτες βοήθειες με γρήγορες και αποφασιστικές επεμβάσεις για αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ρόδου.

Pin It on Pinterest