Δύο Μουσικές βραδιές υψηλών προδιαγραφών από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου

Δύο εξαιρετικές μουσικές βραδιές χάρισε στο Ροδιακό κοινό ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου σε συνεργασία με τον Όμιλο “Inner Wheel” Ρόδου και τον Όμιλο “Rotaract” Ρόδου.

Το «Μουσικό Διήμερο» πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαΐου στον ιστορικό χώρο του Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου.

Το Σάββατο 16 Μαΐου, ο Αντώνης Λιοπύρης, καταξιωμένος δεξιοτέχνης μουσικός, παρέσυρε με τους ήχους της κιθάρας του, το πολυπληθές κοινό σε ένα ταξίδι πολιτισμού, ψυχικής ανάτασης και πνευματικής αναζωογόνησής μέσα από την περιπλάνηση του στις μουσικές της Λατινικής Αμερικής.
Την Κυριακή η κατάμεστη αίθουσα του Προμαχώνα κατακλύστηκε από τις εξαιρετικές ερμηνείες του φωνητικού συνόλου «Δέκα με Τόνο» υπό τους ήχους ποιοτικής μουσικής και τραγουδιών Ελλήνων δημιουργών. Τραγούδια που όλοι αγαπάμε, τραγουδάμε, μας κάνουν να ταξιδεύουμε και να ονειρευόμαστε. Το φωνητικό σύνολο υπό τη διεύθυνση της Άντζελας Σπανού, ερμήνευσε τα τραγούδια σε τετράφωνη επεξεργασία ή στην πρωτότυπη μορφή τους. Μεταξύ αυτών, παρουσιάστηκαν και έργα του Ρόδιου συνθέτη Αντώνη Κυζούλη σε ποίηση του Κ. Καβάφη. Ο συνθέτης συνόδευσε επίσης το φωνητικό σύνολο στο πιάνο.
Το φωνητικό σύνολο «Δέκα με Τόνο» αποτελούν οι φωνές:
Soprani: Κατερίνα Αντωνιάδη, Άννα Βούη
Alti: Ζωή Κοκκαλά, Λιάνα Κουμνάκη
Tenori: Μιχάλης Μαντικός, Βασίλης Μπακίρης
Bassi: Αποστόλης Κουμούλης, Τζων Ουίλσων

Ιδιαίτερο γεγονός της βραδιάς αποτέλεσε η συμμετοχή του αγαπητού Ρόδιου τραγουδιστή Αγαπητού Πάχου.

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου κ. Κυριάκος Κυριακούλης προλογίζοντας την εκδήλωση τόνισε πως ο Προμαχώνας του Αγίου Γεωργίου γνωστός και ως Προμαχώνας της «γλώσσας» της Ωβέρνης, επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης, λόγω της εξαιρετικής ακουστικής του αλλά και ως ευκαιρία στους συμπολίτες μας να γνωρίσουν ή να επισκεφτούν ξανά ιστορικά μας μνημεία. Προκειμένου ο «κλειστός» Προμαχώνας να γίνει επισκέψιμος και να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις, πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν για ημέρες και το αποτέλεσμα δικαίωσε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια.

Τα έσοδα του μουσικού διημέρου θα διατεθούν για την ενίσχυση ακριτικών σχολείων με συστήματα τηλεκπαίδευσης.

Pin It on Pinterest