Διάκριση μαθητών του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου στον Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής

Ο Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής είναι ένας θεσμός που μετράει ήδη 19 διοργανώσεις. Φέτος προκηρύχθηκε ο 20ος  Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2015. Ο Διαγωνισμός αυτός, γίνεται σε τρεις φάσεις στο ΛΥΚΕΙΟ, όσο και στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, με διαφορετικά, βέβαια, θέματα. Για το ΛΥΚΕΙΟ  υπάρχει και μια 4η φάση για την επιλογή των 5 μαθητών της Ολυμπιακής Ομάδας.

Η πρώτη φάση, με το όνομα «ΕΥΔΟΞΟΣ», διεξάγεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας  www.astronomos.gr. Στους μαθητές δίνονται κάποιες ερωτήσεις – ασκήσεις που καλούνται να απαντήσουν μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων περίπου. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιβλία, το διαδίκτυο όπως και να ζητήσουν βοήθεια ή καθοδήγηση στη λύση από τους καθηγητές τους.

Το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου συμμετείχε φέτος με τέσσερις μαθητές της Β Λυκείου :Κοπανέζο Μανόλη, Πεταλά Λευτέρη, Σκυλλά Μιχάλη και Χαραμή Γεώργιο, ενώ για πρώτη φορά φέτος είχαμε και τη συμμετοχή ενός μαθητή του 1ου Γυμνασίου, τουΚαρβέλη Ευάγγελου.

Όλα τα παιδιά προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση. 

Η δεύτερη φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»  διεξάγεται στα διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Στην Κάλυμνο φέτος, όπως και πέρυσι, σχολική χρονιά 2013-14, η 2η φάση διεξάχθηκε στο 2ο ΓΕΛ Καλύμνου  το Σάββατο, 7η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9 π.μ.

Με χαρά και υπερηφάνεια μάθαμε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του διαγωνισμού, όπου προκρίθηκαν για την τρίτη φάση οι μαθητές μας: Σκυλλάς Μιχάλης (11η θέση), Πεταλάς Λευτέρης (14η θέση), Χαραμής Γεώργιος (19η θέση) και Κοπανέζος Μανόλης (21η θέση) σε σύνολο 23 μαθητών που περνούν στην 3η φάση του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες φέτος ήταν 83. Επίσης ο Πατέλλης Αλέξανδροςκατέκτησε την 27η θέση κι ο Καρβέλης Ευάγγελος την 31η θέση στους 126 συμμετέχοντες μαθητές γυμνασίων της Ελλάδας.

 Νιώθουμε ότι στα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί αφιέρωσαν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για να εμβαθύνουν σε αρκετά δύσκολα θέματα της Αστρονομίας. Υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη χρονιά φέτος, το μάθημα της αστρονομίας δεν υπάρχει στο αναλυτικό πρόγραμμα των Γενικών Λυκείων ούτε ως μάθημα επιλογής. Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν τη βοήθεια της φυσικούΤσιριγώτη Γεωργίας, καθηγήτριας του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου.

 Η τρίτη φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα διεξαχθεί στο Βόλο, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο)

Pin It on Pinterest