Γιόρτασαν τους προστάτες αγίους τους οι ιεροψάλτες της Ρόδου

Σε κλίμα βυζαντινής κατάνυξης τελέστηκε χθές το απόγευμα μέγας πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό των Αγίων ιερομαρτύρων Κλήμεντος και Αγαθάγγελου, προστάτες άγιοι της Ένωσης Ιεροψαλτών Ρόδου και περιχώρων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών Αρχών του νησιού, πλήθος κόσμου και ιερέων που τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τους Αγίους μάρτυρες όσο και τους ιεροψάλτες του νησιού μας όπου επί 65 συναπτά έτη διατηρούν την μεγάλη παράδοση της Βυζαντινής Μουσικής Τέχνης στο νησί μας.

Εν συνεχεία οι ιεροψάλτες και οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου μετέβησαν στο πνευματικό κέντρο του ναού όπου έκοψαν την Βασιλόπιτά τους, ανταλλάσοντας ευχές, ενώ με έναν σύντομο χαιρετισμό που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιεροψαλτών Ρόδου, κ. Στέργος Παρασκευάς έκανε αναφορά στο έργο της Ένωσης για το έτος 2014 και ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν το έργο τους.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κλήμεντος και Αγαθάγγελου τελέστηκε ο όρθρος και ιερατικό συλλείτουργο καθώς και μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ιεροψάλτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τεμάχιο λειψάνου του Αγίου ιερομάρτυρος Κλήμεντος φυλάσσετε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου και εκτέθηκε πρός προσκύνηση.

Για την Ένωση Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων

Ανάργυρος Μαντικός

Pin It on Pinterest