Αρχίζουν τα μαθήματα της Σχολής Ιστιοπλοΐας του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου, η έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου. Από την ίδρυσή του το 1989 ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου, είχε σαν σκοπό και στόχο την διάδοση της ιστιοπλοΐας στο νησί της Ρόδου καθώς και την εκπαίδευση στις βασικές της αρχές. Απαραίτητο γι’ αυτό ήταν η ίδρυση και η λειτουργία Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας. Η σχολή διαρκεί οκτώ (8) εβδομάδες, και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Σε αυτή μπορούν να πάρουν μέρος άτομα άνω των 18 ετών που γνωρίζουν κολύμβηση και που με ιατρική πιστοποίηση μπορούν να  αθληθούν. Για την διευκόλυνση των μαθητών, τα μαθήματα γίνονται Σάββατο και Κυριακή.

Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στην αίθουσα του Συλλόγου στο Ζέφυρο, με σύγχρονα εποπτικά μέσα κάθε Σάββατο απόγευμα. Τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται με εξόδους στη θάλασσα, με ιστιοπλοϊκά σκάφη του στόλου του Συλλόγου, τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής. Η τελική πρακτική δοκιμασία πριν από τις γραπτές εξετάσεις, είναι ένα διήμερο ταξίδι στην Σύμη, όπου οι μαθητές θα εφαρμόσουν στην πράξη όλη την θεωρία που θα διδαχθούν. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την νυχτερινή ναυσιπλοΐα, να δουν και να δοκιμαστούν στους φάρους και στα σήματα των πλοίων κατά την νύχτα.

Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι πτυχιούχοι εκπαιδευτές του ΑΣΙΑΘΡ, καθώς και ειδικοί πάνω σε κάθε τομέα με την συνεργασία πάντα των τοπικών λιμενικών αρχών. Ενδεικτικά κάποιες από τις θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν οι νέοι ιστιοπλόοι είναι οι παρακάτω: Ονοματολογία ιστιοφόρου σκάφους, Στοιχεία Ναυτικής μετεωρολογίας, Αεροδυναμική πανιών, Τριμάρισμα πανιών, Αγκυροβολία, Καταστάσεις κινδύνου και ανάγκης, Ναυτιλία, Φάροι – Φανοί, Διεθνής Κώδικας για την Αποφυγή Συγκρούσεων, Ναυτική εθιμοτυπία, Ηλεκτρονικά συστήματα στο σκάφος, GPS, Επικοινωνία στη θάλασσα, Πρώτες Βοήθειες.

Μέσα από τα μαθήματα αυτά, οι νέοι ιστιοπλόοι θα έχουν μια πρώτη ουσιαστική επαφή με την θάλασσα και τα μυστικά της ενώ με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, και αφού εξεταστούν επιτυχώς, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να πάρουν το δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους, διεθνούς αναγνώρισης θα πρέπει να πάρουν μέρος και σε έναν τουλάχιστον αγώνα που διοργανώνει ο ΑΣΙΑΘΡ, ώστε να αποκτήσουν και πρακτική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες. Με το δίπλωμα αποκτούν το δικαίωμα να κυβερνήσουν ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη. Για πληροφορίες και για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης του Συλλόγου κ. Αντώνη Βογιατζή (τηλ. 2241035595 – 6984311518).

Pin It on Pinterest