Απονομή του βραβείου «Prix de la Fondation 2016» στον Δήμαρχο Ρόδου

Η ΜΚΟ Crans Montana Forum απένειμε, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, στην οποία παρέστησαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο, το βραβείο «Prix de la Fondation 2016», στον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο για την συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Αποδεχόμενος το βραβείο ο Δήμαρχος Ρόδου αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή της βράβευσης του, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Το βραβείο αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί της Ρόδου, την Ρόδο το σταυροδρόμι των πολιτισμών, την κοιτίδα της πολυπολιτισμικότητας, το νησί όπου η Δύση συναντά την Ανατολή. Στην μακραίωνη ιστορία της, η Ρόδος αποτελούσε την έμπρακτη απόδειξη της αρμονικής συνύπαρξης λαών, εθνών και πολιτισμών. Στην Ρόδο κάθε επισκέπτης βρίσκει κάτι από την Ρόδο που του ανήκει.

Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι έχουν επωμιστεί το μεγάλο βάρος της αντιμετώπισης της παρούσας προσφυγικής κρίσης και οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Θέλω να αφιερώσω το βραβείο σε όλους τους νησιώτες, οι οποίοι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνοιξαν τις πόρτες τους και τις καρδιές τους σε όλους όσους το είχαν ανάγκη, παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού».

Πέραν του κ. Χατζηδιάκου η ΜΚΟ Crans Montana Forum τίμησε με το «Prix de la Fondation 2016» τον Πρόεδρο της Αλβανίας, κ. Nishani και την Υπουργό Περιβάλλοντος του Μαρόκο, κα. El Haite.

Pin It on Pinterest