Αν θέλετε…Τότε λύσεις υπάρχουν και είναι απλές… -Του Δημήτρη Κούκουλα

Κοινωνική δικαιοσύνη και αποκατάσταση της χαμένης αξιοπρέπειας μας, περιμένουμε   εμείς οι πολίτες, από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή διαβάζω σήμερα διάφορα “περίεργα” δημοσιεύματα για κίνητρα που θα δοθούν  στο μαύρο χρήμα και τις καταθέσεις  Ελλήνων σε τράπεζες του  εξωτερικού, θέλω ως οικονομολόγος να πω δυο λόγια στους φίλους μου στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κανένας από εμάς, δεν εξουσιοδότησε κανένα, για να δώσει συγχωροχάρτι και άφεση αμαρτιών, στα κάθε μορφής αρπαχτικά  της χώρας μας. Για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί, θα πρέπει να υπάρχει και η τιμωρία. Για αυτό και για όσους θέλουν  να “ξεπλύνουν” το μαύρο χρήμα του, η λύση πρέπει να είναι μόνο μια. Και να προβλέπει:
α) Ένα εφ άπαξ φόρο  επί του κεφαλαίου αυτού, σε ποσοστό τουλάχιστον ανάλογο με τον ΦΠΑ.  Δηλαδή το ΦΠΑ που δεν κατέβαλε, ως όφειλε, ο κάτοχος των κεφαλαίων για τα εισοδήματα του αυτά, αν τα είχε δηλώσει.
β) Άμεσο και το αργότερο εντός τριμήνου, επαναπατρισμό του  συνόλου κεφαλαίου.
γ) Κατάθεση του ποσού αυτού σε ένα ειδικό λογαριασμό για την Ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, με την μορφή 3ετους, 5ετους ή 7ετους κατά περίπτωση εντόκου γραμματίου (εκτός και αν ο ίδιος ο κάτοχος τους,  τα επενδύσει).
δ) Μέσα από αυτόν τον λογαριασμό  να δανειοδοτηθούν νέες  ιδιωτικές  επενδύσεις και παραγωγικές  δράσεις ΝΠΙΔ, που θα δημιουργούν  θέσεις εργασίας, για την απασχόληση ανέργων. Με κριτήριο ένα  συγκεκριμένο ύψος  δανείου, για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργεί ο κάθε επενδυτής.
ε) Τέλος, για όσους “πατριώτες” δεν θα συμπράξουν σε αυτή την τελευταία ευκαιρία που θα τους δοθεί, διαδικασίες κατάσχεσης των χρημάτων.
Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, αν πράγματι αληθεύουν, – που το απεύχομαι- με λύπη μου θα πω, πως είναι εκ του πονηρού….
Α, και κάτι ακόμα. Να μην ακούω πως δεν μας το επιτρέπει ο νόμος. Μια κυβέρνηση της αριστεράς, που ισχυρίζεται πως είναι αποφασισμένη για ΡΗΞΕΙΣ, καταργεί ή αλλάζει με συνοπτικές διαδικασίες, όποιο νόμο την εμποδίζει στο έργο της. Όπως επίσης βάζει πολύ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών της με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την απαίτηση της να δοθούν από κάθε ένα από αυτούς στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανοιχθεί στις τράπεζες τους. Ακόμα και σε offshore  στους φορολογικούς παραδείσους.
Αυτά, συνοπτικά, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας φίλοι μου…

Pin It on Pinterest