Ανοίγουν οι πόρτες του Δημοσίου για 40.000 υπαλλήλους

Μπαράζ προσλήψεων προβλέπει νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην κεντρική διοίκηση, προχωράει η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναμένεται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει την ανάκληση όλων των «μνημονιακών» απολύσεων και διαθεσιμοτήτων που ανέρχονται σε 3.900, καθώς και την πρόσληψη περίπου 6.000 αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ. Η ρύθμιση αφορά και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ από τη διαδικασία εξαιρούνται το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, το ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και οι δικηγόροι που απασχολούνται με έμμισθη εντολή στο Δημόσιο.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός ανακαλεί όλες τις απολύσεις και διαθεσιμότητες που έγιναν βάσει Μνημονίου και δρομολογεί άμεσα.

newsbeast.gr

Pin It on Pinterest